PSOE EL POSTZAPATERISME
Crònica 03/04/2011

El PP no canvia d'estratègia i demana eleccions immediates

David Miró
2 min
La secretària general del PP, Dolores de Cospedal, en un acte preelectoral ahir a València.

Barcelona.Mariano Rajoy va evitar ahir pronunciar-se després de saber de manera oficial que no haurà d'enfrontar-se per tercera vegada amb José Luis Rodríguez Zapatero. Durant l'últim any el president popular ha evitat les compareixences amb mitjans i ara no canviarà d'estratègia: sense fer res s'ha disparat a les enquestes. Per això ahir va ser la secretària general, Dolores de Cospedal, la que va sortir de seguida a reclamar eleccions anticipades perquè "els espanyols volen de candidat Mariano Rajoy".

De moment, doncs, no hi haurà cap canvi en l'estratègia popular. Continuaran disparant contra Alfredo Pérez Rubalcaba, que consideren que és el candidat més ben situat per a unes eventuals primàries socialistes. El diputat i home de confiança de Rajoy, José Luis Ayllón, considera que a les pròximes eleccions generals no es decidirà tant qui és el president com "qui treu Espanya de la crisi". És a dir, que la marca PP s'imposarà per sobre de les qualitats que pugui oferir qualsevol candidat socialista.

Espanya sense govern

En aquest sentit els populars consideren un punt a favor seu el fet que el pròxim candidat socialista, sigui qui sigui, serà indefectiblement un continuador de Zapatero, ja que ningú ha qüestionat mai la política econòmica del president.

Els estrategs populars intentaran ara fixar a la societat el missatge que la decisió de Zapatero deixa Espanya sense govern, en una maniobra perniciosa per a l'economia.

L'altra gran esperança del PP és que el PSOE s'embranqui en una batalla interna, "un circ", després del 22-M per triar el candidat, i recorden el precedent de les primàries entre Borrell i Almunia. Ara bé, reconeixen que per confirmar les bones expectatives necessiten un bon resultat a les eleccions municipals i autonòmiques: guanyar a Castella-la Manxa serà clau per poder dir la nit electoral que la jornada ha estat un èxit i l'avantsala de l'arribada de Mariano Rajoy a la Moncloa.

stats