Crònica 02/05/2011

El PP vol encara més hegemonia al País Valencià i assetja Palma

Marc Colomer
1 min

Ningú té la capacitat per ara de trencar l'hegemonia aclaparadora que té el PP al País Valencià, on ostenta el 60% de les alcaldies i mana sobre el 70% de la població. Si fem cas als sondejos que s'han fet públics fins ara, els casos de corrupció que arrossega el PP valencià no li fan ni pessigolles. Al contrari, la formació aspira a reforçar encara més la seva hegemonia.

Amb gran part del territori al sac i ben lligat, els populars tenen entre cella i cella les grans ciutats i les localitats mitjanes que tradicionalment han estat feus socialistes. De fet, el mateix PSPV ja preveu un retrocés. Segons les previsions no s'espera cap canvi a les tres capitals de província -Castelló, València i Alacant-, governades pel PP. La carismàtica Rita Barberà té el seu tron ben assegurat a València, i els socialistes s'han resignat a triar un candidat, Joan Calabuig, que podria fer forat a llarg termini.

A les Illes els populars preparen l'assalt a Palma, on es proposen desbancar la socialista Aina Calvo. Ho intentaran amb un candidat desconegut i sense experiència política que espera beneficiar-se del daltabaix de corrupció que ha destruït Unió Mallorquina. Palma és, des del 2007, l'espina clavada dels populars de les Illes.

A més, sense el Bloc d'Esquerres i amb la coalició PSM-Iniciativa-Entesa en hores baixes, aspiren a la majoria absoluta, encara que sigui per desorientació de l'alternativa. Fora de Palma, caldrà veure la incidència de la Lliga Regionalista i el paper de la substituta d'UM, Convergència per les Illes. A Menorca, els socialistes volen revalidar l'alcaldia de Ciutadella després de l'últim escàndol de corrupció del dividit PP de la ciutat.

stats