PACTES
Crònica 22/06/2011

El PP inclourà els toros a la negociació dels comptes del 2012

O. March / M. Colomer
1 min
El PP inclourà els toros a la negociació dels comptes del 2012

Barcelona.El PP vol esprémer al màxim la minoria parlamentària de CiU per treure'n més rèdits. Si ja ha fet gruar, en alguns aspectes, el suport als pressupostos del 2011, pels comptes del 2012 té previst exigir una moratòria a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Així ho va confirmar ahir el portaveu parlamentari dels populars, Enric Millo, que va explicar que no ho han volgut posar com a condició per als pressupostos d'aquest any perquè les indemnitzacions s'han de començar a pagar l'any vinent i perquè al pressupost en tràmit no hi ha cap partida prevista. Ara bé: Millo va avançar que el 2012 s'haurà de tractar el tema per motius econòmics -el PP xifra la indemnització als empresaris d'espectacles taurins en 400 milions- i perquè encara estarà pendent la resolució del recurs contra la prohibició al Tribunal Constitucional.

El portaveu de CiU, Jordi Turull, es va mostrar sorprès pel protagonisme dels toros els últims dies i va assegurar que no és en l'horitzó de la negociació pels pressupostos del 2012. A més, va xifrar la indemnització als empresaris en tan sols un 1% dels 400 milions d'euros de què parlen els populars. "I el càlcul ja estava fet per l'anterior Govern", va afegir Turull. En tot cas, sectors pro taurins i antitaurins ja es van començar a mobilitzar ahir a favor i en contra de revisar l'acord del Parlament de fa dos anys.

Acord pels pressupostos

Més enllà d'aquesta polèmica, CiU i el PP van escenificar el seu pacte pels pressupostos del 2011. Només falta polir uns quants serrells de la llei d'acompanyament dels comptes per formalitzar l'acord. Alicia Sánchez-Camacho l'explicarà aquesta setmana.

stats