Crònica 04/05/2011

Un PP a l'alça s'erigeix com a garantia "d'ordre"

O.m.
2 min

Barcelona.Alberto Fernández Díaz lluïa un gran somriure ahir al matí mentre passejava amb el president del PP basc, Antonio Basagoiti, pel casc antic de Barcelona. Somreia perquè les enquestes li continuen sent favorables -en totes creix com a mínim un regidor, i augmenta els set que té ara el PP, admetia el candidat a Barcelona- i perquè tenia "l'honor" de rebre Basagoiti, valor a l'alça dins dels conservadors espanyols des que va aconseguir desallotjar el PNB del govern basc de bracet amb els socialistes.

Fernández Díaz va fer servir l'experiència del líder dels populars bascos per explicar què no vol per a Barcelona. "Quan Basagoiti es va presentar com a candidat a l'alcaldia de Bilbao, va veure com el PNB deixava fora el PP del govern municipal pactant amb Izquierda Unida", va narrar des de l'assolellada terrassa de la Casa de l'Ardiaca. Traslació: "Trias, el candidat de CiU, sempre diu que el seu model és el de Bilbao i que pot pactar amb tothom; nosaltres som aquí per garantir un pacte que porti Barcelona en la direcció correcta".

La mà dura, marca de la casa

I quina és la direcció correcta? Per començar, la que no consideri un pacte entre CiU i Unitat per Barcelona -ERC, Democràcia Catalana i Reagrupament-, una de les obsessions de Fernández Díaz. "El que necessita la ciutat és una política immigratòria més bona i més seguretat", va alertar el candidat del PP, que en tot moment es va referir a Joan Laporta i no a Jordi Portabella com a líder d'ERC. L'objectiu final del PP barceloní és poder "decidir un nou rumb" per a la ciutat. Amb Hereu i Trias lluny de la majoria absoluta, fa tota la pinta que Fernández Díaz pot tenir la clau del govern municipal i que vendrà car el seu número de regidors.

El candidat del PP no va necessitar fer cap al·legat contra l'independentisme que tant li agrada observar en CiU. Aquest paper el va fer Basagoiti: "Quan el PP decideix, s'acaben els debats identitaris sobre la independència", va assegurar. Fernández Díaz assentia des d'un segon pla les receptes del popular basc.

stats