Crònica 25/10/2011

El PP exigirà la supressió d'ambaixades per aprovar els comptes

Oriol March
2 min
La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ahir en roda de premsa.

Barcelona.Des de les eleccions del 28-N el PP ha estat reclamant -i acoseguint- centralitat política a Catalunya. La seva abstenció als pressupostos per al 2011 el va ajudar a assolir aquest estatus, i ara vol repetir la jugada amb els comptes de l'any que ve. Ara bé: no a qualsevol preu. "Exigirem que se suprimeixin les delegacions exteriors de la Generalitat, així com també les empreses públiques deficitàries", va reclamar ahir la presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho.

La cap de files del PP català fa setmanes que es mostra contrariada pel fet que CiU no ha complert, segons ella, bona part dels acords subscrits per aprovar els pressupostos per al 2011. L'únic que el Govern ha endegat i que formava part del pacte signat és la presentació d'una llei catalana d'estabilitat pressupostària. En canvi, el PP encara espera que l'executiu presenti un pla per "reorientar" les delegacions exteriors catalanes, que els populars volen que tinguin com a prioritat la promoció econòmica i no la representativitat del país a l'estranger.

En la mateixa línia, Sánchez-Camacho va demanar que se suprimeixin les "subvencions polítiques supèrflues". L'última condició per pactar els comptes és que el Govern no apugi els impostos, tot i que al mateix temps la presidenta del PP català va reclamar a Artur Mas que deixi estar els ajustos pressupostaris de banda. El plantejament de Sánchez-Camacho passa per reduir despeses "supèrflues" -delegacions exteriors, empreses públiques deficitàries, subvencions "polítiques"- i d'aquesta manera deixar la salut i l'educació sense ajustar.

Pamflets xenòfobs

Al matí va transcendir que el PP havia repartit al barri del Raval una sèrie de pamflets que vinculaven immigració i delinqüència, a l'estil dels que va escampar Xavier García Albiol, ara alcalde, a Badalona. Sánchez-Camacho es va limitar a dir que la informació dels pamflets provenia de l'Ajuntament de Barcelona i no pas del mateix PP.

stats