Crònica 24/12/2011

PSC i PP no volen deixar de pagar impostos a l'Estat

Oriol March
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va visitar ahir el vaixell de Greenpeace a Barcelona.

BARCELONAEls dos principals partits de l'oposició a Catalunya, el PSC i el PP, van mostrar-se ahir crítics amb la decisió el Govern de retardar el pagament de l'IRPF i la seguretat social a la hisenda espanyola fins que la Generalitat rebi els 759 milions corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut. "L'executiu català no es pot desentendre de les seves obligacions legals i ha de fer complir la llei", va considerar ahir el primer secretari del PSC, Pere Navarro, també crític amb la manera com Artur Mas, president de la Generalitat, ha gestionat l'episodi del retard en la paga de Nadal als funcionaris. "S'han fet les coses sense diàleg i de qualsevol manera", va raonar Navarro.

En termes similars es va expressar la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que en una entrevista a Catalunya Ràdio va retreure a l'executiu català no haver arribat a un acord amb la taula de la funció pública, en el marc de la qual es va intentar pactar -sense èxit- el pla de retallades per als funcionaris. "S'ha equivocat i excedit en algunes decisions", va etzibar a Mas una Sánchez-Camacho que, com és habitual, va exigir la redimensió de les delegacions catalanes a l'exterior.

"L'executiu s'hauria d'haver esmerçat més en els ajustos", va considerar la presidenta del PP català, que va amenaçar el Govern, de cara a la negociació per als pressupostos del 2012, que no donaria suport ni a la taxa turística ni al tiquet moderador per la sanitat.

Mas i Junqueras es reuneixen

Mas i el president d'ERC, Oriol junqueras, es van reunir ahir a Palau per tal de tractar els comptes per a l'any que ve i per conjurar-se a l'hora de sumar el màxim de suports parlamentaris possibles al pacte fiscal. Dijous vinent el president de la Generalitat es reunirà amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la que serà la seva primera trobada. Navarro li insistirà que el tiquet moderador sanitari és una mesura que complica el suport socialista als comptes del 2012.

stats