Crònica 18/10/2011

El PSC buscarà vots entre els 'indignats' del 15-O

Pere Martí
2 min
La candidata del PSC, Carme Chacón, rodejada d'altres membres de la llista ahir a Montjuïc.

BarcelonaDesprés de l'èxit de la manifestació dels indignats de dissabte, el PSC intentarà portar part dels seus participants a les urnes perquè votin socialista. Carme Chacón va expressar-se en termes positius envers les concentracions del 15-O, reconeixent que bona part de les seves reivindicacions són legítimes. Durant la presentació de la llista del PSC al Congrés, va recordar que el seu partit defensa la dació en pagament de la hipoteca.

Aquestes paraules suposen un canvi d'actitud del PSC respecte de les municipals del 22 de maig, quan, sobretot a Barcelona, el PSC estava enfrontat als indignats . Ara, en canvi, la força i la transversalitat d'aquest moviment ha fet que l'esquerra s'ho miri amb uns altres ulls. El manifest electoral del PSC recull algunes de les serves reivindicacions, com la dació en pagament de la hipoteca. En el capítol d'habitatge, el PSC proposa "la revisió del règim hipotecari per equilibrar les posicions de les parts, regulant la dació en pagament com a forma de liquidació del deute". El text referma que "en qualsevol cas donarem prioritat a la conservació de la vivenda familiar i reforçarem el sistema de regulació dels embargaments hipotecaris". La candidata també va dir que estava d'acord a denunciar els "abusos del capital", com fan els indignats .

Homenatge a Capmany

D'altra banda, continuen els moviments precongressuals al PSC. El col·lectiu Nou Cicle, que avala la candidatura de Joan Ignasi Elena a la primera secretaria, ha organitzat un acte d'homenatge a Maria Aurèlia Capmany pel dimecres 2 de novembre. No es tractarà només d'un acte de record, sinó que el volen enquadrar dins el debat intern del partit. "Volem que l'acte sigui també una reflexió col·lectiva sobre el moment actual i el futur, mirant endavant, tal com sens dubte ella hauria volgut que féssim", diu la convocatòria de l'acte, en què parlaran Anna Balletbò, Pia Bosch, Jordi Font i Raimon Obiols.

stats