LES PRIMÀRIES DEL PSC
Crònica 21/02/2011

El PSC donarà aire a Hereu fins al 22-M

Resultat clar i inapel·lable. El 60-40 assolit per Hereu ha fet callar moltes boques a l'aparell del PSC del carrer Nicaragua, que no tornarà a esmolar ganivets contra l'alcalde... Almenys fins després del 22-M.

Albert Balanzà
2 min
L'alcaldable del PSC, Jordi Hereu, dissabte al migdia sortint de la seu de l'agrupació del PSC a les Corts, després de votar.

BarcelonaL'aparell del PSC al carrer Nicaragua està profundament desorientat des que el 28-N va perdre les eleccions al Parlament de Catalunya, que es van traduir en vuit punts percentuals menys, una reculada d'onze escons i a Barcelona la derrota significativa en nou dels deu districtes. Aquesta última dada, contra el que es podia esperar, va donar ales a Jordi Hereu per treure's les puces com a únic culpable dels mals socialistes, la llufa que tothom li penjava al partit des del fiasco de la Diagonal.

Així s'entén la rebolcada que ha patit l'aparell en les eleccions primàries de Barcelona i de Sant Cugat, en què donaven suport tímidament a Montserrat Tura (el sector catalanista com a mal menor) o directament apostaven per Jordi Menéndez, l'exlíder socialista local que ara treballa a l'oficina del president Montilla. En un cas la màquina de la federació de Barcelona ha exercit d'altre aparell i en l'altre ha estat el múscul de la secció local, en reconstrucció des que Menéndez va fracassar contra Lluís Recoder el 1999, qui ha plantat cara a Nicaragua.

Ahir el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, va ser prou explícit subratllant al seu blog que "el resultat legitima de manera absoluta" Hereu i més clar encara era Joan Ferran assegurant que la victòria de l'alcalde li deixa "un camí lliure d'obstacles". Altres fonts de la direcció afegien que, tot i que és evident que les enquestes són les que són i que donen ara mateix avantatge a Xavier Trias, després que Hereu hagi superat Tura per més de 800 vots, és "impossible" que no ens posem al seu darrere.

En aquest context, l'aparell del PSC també té clar que la millor manera de remuntar el tram que falta implica elaborar una llista "potent", però ara mateix no està en condicions d'influenciar gaire en el disseny d'una llista en què no hi serà Montserrat Tura -que la mateixa nit de diumenge ja va rebutjar una oferta per anar de número 2, tal com va explicar ahir l'ARA, i que ahir es va oferir com a directora de campanya- ni molt probablement tampoc un dels seus màxims col·laboradors, Àlex Masllorens.

Garcia-Bragado diu no, per ara

Hereu va insistir ahir en la necessitat de fer una llista d'integració, de la qual es va autoexcloure de moment el regidor d'urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, almenys fins que no s'arxivi la causa de l'hotel del Palau, per la qual està imputat però exculpat per testimonis com Itzíar González. CiU, per la seva banda, va burxar en la divisió i ERC es va oferir als "desencantats" del PSC.

stats