ADMINISTRACIÓ
Crònica 15/03/2011

El PSC nega que sobrin 15.000 funcionaris

Redacció
1 min

Barcelona.El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va demanar ahir explicacions al Govern perquè sosté que "sobren" entre 15.000 i 20.000 funcionaris a l'administració catalana. D'aquesta manera Iceta responia a la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, que va dir que hi ha aquest excedent de funcionaris que fan funcions burocràtiques, de gestió i de tramitació, i que s'han de "replantejar" les seves tasques. "Tot això és absolutament prescindible i sobrer", va subratllar Pifarré.

El PSC portarà el cas al Parlament i reclama saber en quin informe es basa Pifarré per fer aquestes afirmacions "sense cap ni peus" i "com pensa eliminar" aquest personal. D'altra banda, el sindicat CCOO va mostrar el seu "rebuig absolut" als comentaris de la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat.

La formació va aprofitar per acusar l'executiu català "d'intentar desprestigiar els serveis públics" mitjançant la retallada de la plantilla, cosa que es traduirà en una sobrecàrrega de treball i un empitjorament de la qualitat del servei, segons que va apuntar el sindicat.

Defensa del tripartit

El comunicat de CCOO també defensa l'augment del nombre d'empleats públics durant l'anterior legislatura perquè va ser un increment en personal docent i forces de seguretat, a més d'estar justificat per l'augment del cens.

El sindicat va voler alertar que Catalunya és la comunitat autònoma d'Espanya amb menys empleats per habitant i va situar en 24,3 habitants catalans per funcionari públic, mentre que la mitjana espanyola és de 17 habitants.

stats