Crònica 01/11/2011

El PSC s'aferra a les retallades per desgastar CiU

Ara
2 min
Daniel Fernández, número dos de la llista del PSC, amb Mònica Almiñana, candidata al Senat.

Barcelona.La gestió i les retallades del Govern en sanitat són les armes a les quals s'aferren els socialistes per desgastar CiU de cara al 20-N. Justament ahir que els vuit hospitals de l'ICS van funcionar a mig gas com si es tractés d'un dia festiu, el número dos de la llista del PSC a Barcelona, Daniel Fernández, va denunciar que es tracta d'una "decisió purament política" que tan sols permetrà estalviar un milió d'euros. Fernández va subratllar que es tracta d'una quantitat "ridícula" si es compara amb els 400 milions que la Generalitat deixarà d'ingressar amb la supressió de l'impost de successions.

"La dreta catalana i la dreta espanyola volen aprofitar aquesta crisi econòmica per practicar una involució en el nostre sistema sanitari", va denunciar Fernández a les portes de l'Hospital de Bellvitge, un barri de l'Hospitalet de Llobregat i un històric feu dels socialistes. Confrontar els interessos de la gent acabalada amb les retallades que estan patint els ciutadans pel pla d'estalvi d'Artur Mas és el fil conductor que teixirà la campanya socialista. Fernández ho va evidenciar ahir quan va confrontar mesures sanitàries com les d'ahir amb l'eliminació de l'impost de successions que va impulsar CiU amb el suport del PP. "Aquesta és una quantitat ridícula si es comparem amb els 400 milions d'euros que s'han estalviat els milioneuristes de Catalunya gràcies a la decisió del govern de CiU de suprimir l'impost de successions", va etzibar el dirigent socialista, que va afegir que els hospitals "fan pont" i "els malalts catalans no volen fer pont".

Cap als 2,5 milions d'indecisos

Conscient de les difícils eleccions a les quals s'enfronta i seguint el fil conductor del seu company de partit, la candidata del PSC, Carme Chacón, va presentar ahir el seu partit com l'única opció que pot frenar les retallades de la dreta. Per a la ministra de Defensa aquest és l'argument clau per convèncer els 2,5 milions d'indecisos que hi ha a Espanya. En declaracions a Antena 3, Chacón va recordar que el primer que han fet tant CiU com el PP a les autonomies en què han assumit el timó és retallar en sanitat i educació. Sobre el seu rival directe, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir que està "nerviós" perquè sap que només el PSC el pot frenar.

stats