EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Crònica 22/04/2012

El PSC es torna a atrinxerar en el municipalisme

Pere Martí
2 min

SANT JOAN DESPÍEl PSC convertirà els municipis on encara governa en "la trinxera de l'esquerra" i tornarà a aixecar la bandera del municipalisme, com ja va fer durant els anys 80 i 90, quan no governava a la Generalitat. Ara tampoc governa a l'Ajuntament de Barcelona ni a la Diputació, però conserva importants alcaldies com les de Tarragona i Lleida, i les incombustibles del cinturó de Barcelona, com l'Hospitalet, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Viladecans, Granollers i Sant Joan Despí, on fa més de 30 anys que governa.

Així ho recordava amb orgull l'alcalde, Antonio Poveda, en l'obertura de la primera trobada municipalista després del 12è congrés del partit, que va entronitzar Pere Navarro com a nou líder.

L'objectiu és assegurar-se els quarters d'hivern perquè la travessia serà llarga. Però per animar la tropa Navarro va assegurar als més de 500 alcaldes i regidors del partit: "Després de l'actual cicle electoral teníem la sensació que no eren forts, però ho som". Amb aquesta convicció va convidar els assistents a recuperar valors com el de l'austeritat i a no deixar-los "en mans de la dreta" perquè els alcaldes del PSC sempre han governat amb "austeritat i honestedat", tant en l'àmbit institucional com personal. I ho han fet amb menys recursos dels que necessitaven, però malgrat això no han recorregut "ni a la queixa i ni a la llagrimeta".

En el torn de crítiques, van rebre CiU i el PP, que Navarro va posar al mateix sac per acusar-los de promoure una societat "a dues velocitats", en què els rics cada cop són més rics i es perdonen impostos als "delinqüents", i les classes mitjanes i baixes són cada cop més pobres. El líder del PSC va advertir que si CiU i el PP continuen amb la política de retallades, portaran el país "a la misèria". Per Navarro hi ha una alternativa a aquesta política, que ha de venir de la nova Europa que sortirà de la teòrica victòria de François Hollande a les eleccions franceses d'avui i que frenarà l'eix Sarkozy-Merkel.

stats