Crònica 26/11/2011

El PSOE admet que hi haurà duel entre Rubalcaba i Chacón

Cap dels dos candidats a ocupar la secretaria general del PSOE ho ha admès públicament, però al partit tothom dóna per fet que hi haurà batalla. El congrés per rellevar ZP serà entre el 3 i el 5 de febrer.

Joan Rusiñol
1 min
El PSOE admet que hi haurà duel entre Rubalcaba i Chacón

MADRID.Si l'aparell del PSOE va aconseguir frenar les primàries per decidir el candidat a la presidència del govern espanyol, ara sembla difícil que pugui evitar la confrontació de projectes per decidir qui serà el nou secretari general dels socialistes. Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón encara no han fet el pas en públic (fa dies que es mouen en privat) però els dirigents del partit tenen coll avall que competiran en el 38è congrés, que es farà a Sevilla el 3, el 4 i el 5 de febrer. Avui el comitè federal posarà fil a l'agulla en aquest procés de renovació interna.

Pressió dels rubalcabistes

"Intueixo que hi haurà més d'una opció i, per tant, no hi haurà aclamacions", va admetre ahir el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, un dels homes de la màxima confiança de Rubalcaba. És probable que avui els seus partidaris arribin a Ferraz amb un missatge clar: "no es pot renunciar" a la possibilitat que l'exministre de l'Interior assumeixi el càrrec de cap de l'oposició de Rajoy. Els favorables a Chacón es limiten, de moment, a reclamar un congrés tan obert com sigui possible. El suport territorial més visible a la política catalana és el del madrileny Tomás Gómez, que ahir va animar-la a fer un pas endavant perquè seria un "revulsiu". L'altre possible puntal de la ministra, l'andalús José Antonio Griñán, només va dir que és una dona "extraordinària" i que serà "benvinguda" si finalment opta al lideratge. Per Griñán, però, ara la prioritat és l'estabilitat, perquè té eleccions autonòmiques a la primavera. Altres dirigents, com l'extremeny Vara, no descarten "terceres vies".

stats