EL FUTUR DEL PRESIDENT
Crònica 15/03/2011

El PSOE espera que ZP confirmi el 2 d'abril què farà

Redacció
2 min
Zapatero a Brussel·les durant  la reunió de caps de govern.

MADRID.Cada cop sembla més evident que el 2 d'abril és el dia. L'executiva del PSOE va convocar ahir el comitè federal del partit, el seu màxim òrgan entre congressos, per al primer dissabte del mes vinent. En principi en aquesta reunió el cap de l'executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria de confirmar si es presentarà o no a la reelecció el mes de març de l'any que ve.

El comitè federal estava previst per al 26 de març, però la direcció del partit ha optat per endarrerir-ne la data davant la possibilitat que Zapatero hagi d'assistir al Consell Europeu de la primavera. Així, podrà aclarir quin és el seu futur, cosa que li han demanat diversos barons com ara Patxi López, Tomás Gómez i Guillermo Fernández Vara.

El secretari d'organització del PSOE, Marcelino Iglesias, va assegurar ahir que, en qualsevol cas, el líder del partit participarà "amb normalitat" en la campanya electoral. Una campanya de la qual el PSOE va decidir suspendre el principal acte previ, que s'havia de fer a principis d'abril a la plaça de braus madrilenya de Vista Alegre.

Iglesias va recordar que Zapatero "mai s'ha inhibit" en una campanya perquè és "extraordinàriament disciplinat". Malgrat tot, es va negar a detallar els actes en què participarà després que alguns barons hagin considerat que valia més que no ho fes. El número tres del partit es va decantar en el debat successori assegurant que Zapatero és "el candidat natural". En els últims dies, però, s'han posat damunt la taula altres noms com ara el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la de Defensa, Carme Chacón.

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, el principal suport de Rubalcaba al govern espanyol, va ser molt críptic quan ahir se li va preguntar per la successió. Es va limitar a afirmar: "Tenim president per a tota la legislatura". Va evitar entrar a valorar la possibilitat d'un procés de primàries al partit, al qual el sector afí a Zapatero vol abocar el PSOE si Rubalcaba fa el pas per ser candidat.

stats