INCONSTITUCIONALITAT
Crònica 25/02/2012

El PSOE recorrerà al TC la reforma laboral

El PSOE veu "inconstitucionals" alguns dels preceptes de la reforma laboral i els ha decidit recórrer davant el TC si Mariano Rajoy no hi introdueix canvis. El PP nega qualsevol inconstitucionalitat.

Ara
1 min
La portaveu socialista  al Congrés de Diputats, 
 Soraya Rodríguez.

BARCELONALa portaveu socialista al Congrés de Diputats, Soraya Rodríguez, va avançar ahir que el PSOE pensa recórrer la reforma laboral al Tribunal Constitucional si el govern de Mariano Rajoy no la retira o, almenys, si no hi canvia elements que el partit veu del tot "inconstitucionals".

Un dels exemples que van posar els socialistes de preceptes que no s'ajustarien a la carta magna és l'acomiadament sense causa en el termini d'un any de treballadors contractats per empreses que tinguin menys de 50 treballadors. El PSOE creu que el període de prova d'un any ha d'estar justificat i determinat per la "categoria" del tipus de feina que es desenvoluparà. "La reforma laboral desnaturalitza el període de prova i el converteix en una llacuna legal i constitucional", va dir Rodríguez, després de la reunió del PSOE que va analitzar la reforma.

La rèplica del govern del PP, que ja ha exclòs modificacions essencials de la reforma, la va fer la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, però va emfatitzar que "amb 5,2 milions d'aturats, el més constitucional és treballar per fer efectiu l'article 35 de la Constitució, que recull el dret a treballar", i que és "precisament el que busca la reforma laboral", amb mecanismes "que permetin que els treballadors desocupats puguin accedir a una feina".

Invasió de competències

Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) va instar el Govern a presentar també un recurs contra la reforma al Constitucional, en aquest cas perquè considera que la reforma "envaeix competències". El conseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, va admetre fa pocs dies que "en alguns punts" es produeix aquesta invasió competencial.

stats