Crònica 18/01/2011

La Paeria promet posar tots els recursos que calguin

D.t.
1 min
Dones de la comunitat islàmica de Lleida.

Lleida.La Paeria no tira la tovallola. Immediatament després de saber-se la suspensió judicial de la prohibició del burca, el consistori va anunciar que recorrerà la decisió mitjançant un recurs de reposició. Tenen cinc dies de marge per presentar-lo. La regidora de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Sara Mestres, va remarcar ahir que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) és només una mesura cautelar i va destacar el fet que la Fiscalia s'oposés a la suspensió. "Interposarem tots els recursos que calguin perquè es faci efectiva l'ordenança", va advertir Mestres. Per la regidora, la interlocutòria no entra en l'anàlisi de fons de la prohibició en tractar-se d'una mesura cautelar que té com a fi evitar possibles perjudicis a tercers. L'Ajuntament de Lleida insisteix que el veto del burca i de qualsevol element que tapi de manera integral la cara de les persones als equipaments municipals no només s'ha establert per motius de seguretat.

Cal recordar que l'Ajuntament de Lleida va ser el primer de tot el territori espanyol a aprovar la prohibició del vel integral islàmic en els edificis públics. Aquesta modificació de l'ordenança municipal la van presentar conjuntament el PSC, CiU i PP, i va comptar amb el suport d'un regidor no adscrit i exmembre del PP. El grup municipal d'ERC es va abstenir mentre que ICV, amb un únic regidor, hi va votar en contra.

Després del pas fet per l'Ajuntament de Lleida, molts altres consistoris catalans van aprovar normatives similars. L'ordenança va entrar en vigor a principis del mes de desembre. Ara serà el TSJC qui haurà de decidir si anul·la la prohibició lleidatana i crea precedent en el debat municipal del burca.

stats