Crònica 23/12/2010

El País Valencià caça part de la grossa i les Illes, un cinquè 'picant'

A. Ferré / E. Borràs
2 min
Apol·lònia Guàrdia, amb el número més picant de la jornada, a Palma de Mallorca

València / PalmaDe nord a sud, la Loteria de Nadal va esguitar diversos punts del País Valencià, sobretot Alacant, on van caure ahir deu sèries de la grossa, però també quatre cinquens premis. Feia sis anys que havien obert el negoci, però a l'administració número 36 d'Alacant encara no havien repartit cap premi. Ahir, però, Salvador Alonso va veure el seu desig fet realitat: ha repartit 30 milions d'euros de la grossa de Nadal. "Era la meva il·lusió", explicava als periodistes que s'hi havien combregat. Alonso ha venut 100 dècims del 79.250, el número de la sort d'enguany, l'últim dels quals.

Cinquanta mil euros més es van repartir a l'administració número 1 d'Aldaia, a l'Horta, gràcies a un altre cinquè premi: el que correspon al número 73.684. De tota manera, el més repartit va ser el 15.548, que va anar a parar a Benidorm, Alacant, Manises i València. El més matiner, però, el 77.992, va arribar a la comarca de la Plana: l'administració número 6 de Vila-Real, La Flauta Màgica, va ser l'encarregada de repartir 2.200.000 euros d'aquest número. Cap al migdia a l'administració encara no s'hi havia presentat cap premiat, però sí un bon nombre de representants de les entitats bancàries, esperant fer la seva pròpia loteria.

La quadratura del cercle als territoris de parla catalana es va produir a Palma, on la propietària de l'administració de loteria número 24, Apol·lònia Guàrdia, explicava que havia venut 195 sèries del número 69.069, un cinquè premi. Va repartir en total 9.750.000 euros. Els veïns la interrompien contínuament per felicitar-la i entre petons i abraçades confessava que havia venut gairebé tots els números entre gent del barri, tot i que alguns s'havien enviat "a una fàbrica de Barcelona que sempre el juga". L'administració és al carrer de Martí Mora, enmig del Fortí, un barri popular que ahir respirava alegria, sobretot al bar Felipe, que havia revenut 360 números del cinquè premi. "Avui havia de fer llenties, però ara no cuino, hi haurà xampany de primer i de segon!", va explicar el propietari del bar, Martín Roig.

stats