LLENGUA
Crònica 08/07/2011

Pajín diu que l'etiquetatge en català seguirà igual

Ara
1 min
Etiquetes d'allioli en català, en un supermercat.

Barcelona.La ministra de Sanitat i Consum, Leire Pajín, va voler treure llenya del foc a la polèmica sobre l'etiquetatge en català. En una entrevista al programa El món a RAC1 , Pajín va assegurar que l'etiquetatge exclusivament en català podrà continuar com fins ara perquè la directiva europea sobre la qüestió que es va aprovar dimecres "no modifica" l'actual.

Després que el Parlament Europeu aprovés la norma que permet que l'Estat impedeixi l'etiquetatge només en català, la ministra va destacar que el sistema que funciona a l'Estat "no crea problemes". La normativa estipula que l'etiquetatge s'ha de fer en una o més llengües de les que són oficials a la UE, cas que no és el del català. Tot i això, Pajín va dir: "Ho portem amb plena normalitat i sense cap tipus d'incident lingüístic", perquè "per norma europea l'etiquetatge s'acostuma a fer en castellà i només alguns productes poden ser etiquetats també en una altra llengua". Segons Pajín "no hi ha cap novetat" en la directiva europea i, per tant, els productors que fins ara han etiquetat productes només en català ho podran continuar fent d'aquesta manera.

Els eurodiputats catalans, Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) van lamentar que el reglament europeu deixa la porta oberta a l'eliminació del català com a llengua única de les etiquetes d'alguns productes.

stats