L'ASSASSINAT DEL LÍDER D'AL-QAIDA
Crònica 15/02/2012

Zakarya al-Sadah: "No defenso l'Ossama, però la meva germana i nebots són totalment innocents"

Detalls "El líder d'Al-Qaida no va morir a l'acte, van rematar-lo fora de casa" Denúncia "El Pakistan no vol retornar al Iemen la viuda de Bin Laden" Temors "Tinc por de represàlies del govern"

Ethel Bonet
2 min
Al-Sadah fa tres mesos que espera l'alliberament de la seva família.

ISLAMABADZakarya al-Sadah va aterrar a Islamabad al novembre per acompanyar la seva germana i els seus nebots de retorn al Iemen. El govern pakistanès havia acordat amb l'ambaixada la repatriació d'Amal al-Sadah, la dona de Bin Laden, que vivia a Abottabad, i els seus fills. Però Zakarya al-Sadah segueix esperant-ne l'alliberament.

Per què el govern pakistanès reté la seva germana i els seus fills?

Vaig venir a Islamabad perquè l'ambaixador [del Iemen] ens va dir que l'Amal i els meus nebots serien alliberats aviat. I ja fa més de tres mesos que sóc aquí i no sé res. Ara ni em deixen visitar-los. Crec que el govern ha canviat d'idea i no vol alliberar-los. Tinc por de represàlies.

On són i com estan?

Cada vegada m'han portat a un lloc diferent, amb fortes mesures de seguretat -hi he anat amb els ulls embenats i els he visitat custodiats per militars-. L'Amal no està bé. Encara no s'ha recuperat del tret que va rebre a la cama perquè no rep tractament mèdic. Els meus nebots van veure morir el seu pare i estan afectats psicològicament.

Li ha explicat la seva germana algun detall de l'atac a Abbottabad?

L'Amal em va explicar que quan els marines van entrar de nit a la casa d'Abbottabad, dormien tots a la mateixa habitació. A ella la van ferir en el tiroteig. Bin Laden no va morir a l'acte. El van portar a fora per rematar-lo. No el defenso, va fer coses horribles, però la meva germana i els meus nebots són innocents.

Com és que l'Amal va casar-se amb el terrorista més buscat del món?

Venim d'una família conservadora iemenita. El matrimoni de l'Amal amb Bin Laden va ser acordat entre el meu pare i el xeic Ismail. La meva família no el va conèixer mai personalment. Sabíem que Bin Laden pertanyia a una bona família saudita i que era un bon musulmà que buscava una dona tranquil·la i amable. El xeic Ismail va lliurar al meu pare un dot de 5.000 dòlars i va endur-se'n l'Amal a l'Afganistan amb només 18 anys. La meva germana es va casar amb Bin Laden a Kandahar el 1999. Gairebé no hem tingut relació amb ella ni n'hem rebut notícies des que va marxar.

Què pensa l'Amal sobre Al-Qaida?

L'Amal és diferent, és una bona dona. No compartia les idees de la jihad, però Bin Laden era el seu marit, i el seu compromís era estar amb ell i donar-li suport fins al final.

stats