ALIMENTACIÓ
Crònica 28/02/2012

Panrico pacta una reducció del deute de 290 milions

E. F.
1 min

BARCELONA.Panrico va anunciar ahir un pacte per reduir i refinançar l'elevat endeutament del grup. L'acord amb els inversors passa per retallar el deute actual de 380 milions i situar-lo en 90 milions d'euros. El fons de capital risc Oaktree, després d'aquest pacte, eleva la participació com a accionista majoritari amb el 86% del capital.

L'acord amb els inversors també inclou una reestructuració en els terminis de venciment. Una tercera part dels 90 milions de deute del grup correspon a un crèdit amb venciment el 2018 i els 60 milions restants seran préstecs participatius d'accionista, que concedirà l'empresa matriu i que tindran el venciment el 2021. A més, tant l'amortització principal com el pagament d'interessos no s'hauran de satisfer fins a la data de venciment.

Segons va explicar ahir l'empresa, Panrico sortirà enfortida d'aquest pacte, gràcies a préstecs d'accionistes per valor de 561 milions d'euros que deixaran uns fons propis de més de 100 milions.

La reestructuració ha de portar tranquil·litat financera al grup i el paper de Oaktree com a accionista majoritari aportarà estabilitat, segons va dir l'empresa. El conseller delegat del grup, Joan Casaponsa, és qui pilota aquesta nova etapa de Panrico després d'haver presidit el grup Indo.

Tot just fa una setmana l'empresa fabricant de Donuts i Filipinos va tancar una altra crisi, en aquest cas laboral, a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. Els treballadors van acceptar en referèndum una rebaixa salarial del 15% de mitjana i un increment de la jornada laboral per acostar les condicions a les de la resta de centres del grup i allunyar l'amenaça de tancament de la fàbrica catalana.

stats