RELIGIÓ
Crònica 11/01/2012

El Papa afirma que les bodes gais amenacen la humanitat

Benet XVI considera que els matrimonis homosexuals suposen una amenaça per a la humanitat. El Papa entén que les polítiques que ataquen la família tradicional posen en perill la dignitat humana.

Joan Serra
2 min
Benet XVI, en la sessió amb els diplomàtics internacionals acreditats al Vaticà.

BARCELONAEl Vaticà sempre ha mostrat la seva disconformitat amb les iniciatives per legalitzar el matrimoni homosexual, un pas que l'estat espanyol va concretar durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. Benet XVI ha emfatitzat aquesta oposició de la jerarquia catòlica a les unions gais en el seu últim discurs públic, en el qual va repassar diverses qüestions d'actualitat del planeta. El Papa va subratllar el paper fonamental de la família -basada en el matrimoni entre un home i una dona- en l'educació de les noves generacions. "No es tracta d'una simple convenció social sinó més aviat de la cèl·lula fonamental de tota la societat. Conseqüentment, les polítiques que suposen un atac a la família amenacen la dignitat humana i el futur mateix de la humanitat", va expressar el pontífex en el discurs d'entrada al 2012 que va pronunciar dilluns a la nit davant dels 180 diplomàtics internacionals acreditats al Vaticà.

La defensa de Benet XVI del matrimoni tradicional -com a marc fonamental per a l'educació dels joves- va anar acompanyada d'una clara condemna de l'avortament. "Estic convençut que les mesures legislatives que tantes vegades no només permeten sinó que afavoreixen l'avortament, ja sigui per motius de conveniència com per raons mèdiques discutibles, s'oposen a l'educació dels joves i, per tant, al futur de la humanitat". El Papa també va fer referència, davant dels representants diplomàtics, a diverses decisions judicials i polítiques sobre qüestions que relacionen ciència i vida. El pontífex va mostrar la seva satisfacció per la recent prohibició europea de patentar els processos relatius a les cèl·lules mare i a la selecció prenatal del sexe del nadó. El Papa també va demanar un reconeixement per l'aportació de l'Església catòlica al bon funcionament de les institucions escolars estatals: "Desitjo que aquesta contribució sigui reconeguda i valorada també per les legislacions nacionals".

stats