DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
Crònica 24/02/2011

El Parlament defuig la bronca amb Camps pel tancament de TV3

Ferran Casas
1 min
Els diputats d'Esquerra van protestar al Congrés espanyol.

Barcelona."El Parlament de Catalunya expressa el seu suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i de la Generalitat catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat". Ni més ni menys. La cambra no va voler anar més enllà per no posar en risc la unanimitat dels grups que requereix una declaració institucional com la que, en el plenari d'ahir, va aprovar la mesa i va llegir la presidenta. Una declaració institucional que marca l'objectiu de la reciprocitat, un carro al qual fins i tot han pujat les formacions espanyolistes i que assegura, de moment, que la cambra catalana aparqui el debat i no enrareixi el clima de la reunió que, per parlar de TV3 però sobre tot d'altres assumptes bilaterals, mantindran a València el 20 d'abril Artur Mas i Francisco Camps.

On sí que hi va haver més tensió va ser a Madrid. Allà, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, va intentar que el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, es comprometés des del govern espanyol a fer alguna cosa per posar remei a la situació, i més després que la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions dictaminisés que Camps podria no ser competentent per multar Acció Cultural per fer arribar el senyal de TV3. Per Ridao, Camps és "un Berlusconi qualsevol".

El ministre es va esmunyir i va abonar la reciprocitat sense més compromís. Mentre Ridao interpel·lava Jáuregui, els altres dos diputats d'ERC, Joan Tardà i Francesc Canet, van mostrar cartells de l'entitat que lidera Eliseu Climent contra el tancament de TV3. Teresa Cunillera, vicepresidenta de la cambra i que aleshores presidia el debat, els va obligar a retirar-los.

stats