Crònica 26/06/2011

Leche Pascual presenta una oferta per quedar-se Cacaolat

Ara
2 min
José María Ruiz-Mateos va fundar Nueva Rumasa, actual propietària de Cacaolat.

Barcelona.Leche Pascual ha presentat una oferta per comprar Cacaolat, que actualment es troba immersa en un concurs de creditors i per qui també s'han interessat formalment Central Lechera Asturiana, Vichy Catalán i el grup inversor Victory.

Fonts coneixedores del procés concursal han revelat a Efe que Pascual ja ha presentat la seva oferta davant del jutjat número sis de Barcelona. Cacaolat, que acumula uns deutes de 25 milions d'euros i una facturació d'uns cent milions, és propietat de Nueva Rumasa, el grup fundat per l'empresari andalús José María Ruiz-Mateos. Nueva Rumasa va presentar un concurs voluntari per als creditors de Cacaolat el 18 de març.

Interès

Tomás Pascual, president del grup que porta el seu cognom, va assegurar fa un mes a Barcelona que "Cacaolat és una gran empresa, interessant, i caldria veure si la seva valoració és l'adequada". De tota manera, Pascual va dir que només s'hi interessaria si els propietaris la volien vendre. I ara, precisament, el termini per buscar compradors ja s'ha obert.

L'oferta de Pascual se suma a les de Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA), que és la propietària de Central Lechera Asturiana, Vichy Catalán i el grup inversor Victory Corporate Turnaround, especialitzat en reestructurar empreses. Hi ha altres empreses que també han mostrat el seu interès. La cervesera Damm n'és una, segons va declarar fa poc el seu president, Demetrio Carceller. El president de Llet Nostra, Xavier Tubert, tampoc ha tancat mai la porta a aquesta possibilitat, tot i que ho considera difícil.

Els comitès d'empresa de Nueva Rumasa van arribar dimecres a un preacord amb l'administració concursal. En el cas de les plantes de Barcelona i Parets del Vallès, els acomiadaments afectaran sobretot l'àrea comercial i administrativa, segons fonts sindicals.

stats