Crònica 16/02/2012

Pastor es compromet a millorar la seguretat a la xarxa de Rodalies

Ara
2 min
El comboi que va xocar contra el final de via  a l'estació de Mataró.

MADRID.La ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar ahir al Congrés de Diputats que s'ha de millorar la seguretat a Rodalies de Catalunya i es va comprometre a instal·lar el sistema de gestió i senyalització ERTMS a la xarxa catalana, encara que no va posar data ni calendari d'execució. "N'iniciarem la instal·lació perquè estem segurs que si hi ha un lloc on s'ha de millorar la seguretat és a les Rodalies de Catalunya", va admetre Pastor, que també va recordar el cost d'aquest servei, que és de 500.000 euros per quilòmetre. Aquest sistema ja funciona a les Rodalies de Madrid i ha comportat una millora de la seguretat i el funcionament. La ministra va adoptar aquest compromís en la seva resposta a una pregunta parlamentària del diputat de CiU, Pere Macias.

La ministra de Foment, en la visita que va fer dilluns a Barcelona, ja va xifrar en 5.748 milions d'euros les inversions pendents en infraestructures a Catalunya, bàsicament ferroviàries, des dels accessos al Port de Barcelona fins a les estacions o obres del tren d'alta velocitat. La ministra també va anunciar un pla específic de formació als treballadors amb l'objectiu que s'evitin els "errors humans".

La ministra va reiterar que el seu ministeri prioritzarà la seguretat, des de "la millora de les senyalitzacions, fins a la millora d'infraestructures o la formació en recursos humans". "No hi ha res pitjor que mirar a una altra banda" quan hi ha problemes, va afegir la ministra pocs dies després dels accidents que s'han viscut en estacions catalanes, l'últim, a Mataró, amb una desena de ferits. Setmanes abans, dos xocs al túnel del Clot, a Barcelona, ja van posar de manifest la deficient senyalització en aquest tram. Els informes tècnics certificaven que van ser a causa d'errors humans per les dificultats d'interpretar els senyals semafòrics en aquest punt.

stats