REFORMA LABORAL
Crònica 19/01/2012

Patronal i sindicats seguiran negociant els salaris

Joan Faus
1 min
El president de la patronal CEOE, Joan Rosell.

MADRID.L'acord entre patronal i sindicats en matèria salarial encara és possible després que la CEOE ratifiqués ahir la seva predisposició al diàleg. La junta directiva i el comitè executiu de la confederació d'empresaris, reunits a Madrid, van donar el seu "suport unànime" al fet que el seu president, Joan Rosell, "segueixi negociant" amb els sindicats el pacte de salaris en el marc de la reforma laboral que està elaborant el govern espanyol. Amb aquesta decisió surt perdent el nucli més conservador de la CEOE, que s'oposava a reprendre les converses.

L'acord, però, sembla molt difícil. Les divergències en matèria salarial entre els agents socials són significatives. En un comunicat, la CEOE va considerar que els marges d'augment del pacte de salaris vigent -que finalitza a finals d'any- "estan fora de context" i preveu un increment dels sous d'entre l'1,5% i el 2,5%. La patronal és partidària de la congelació salarial, i els sindicats, de la moderació, amb l'evolució dels sous per sota de la inflació.

Aquestes diferències es van tractar dilluns en la primera reunió dels agents socials després que acabés el termini de negociacions fixat per l'executiu amb acords mínims. L'objectiu de patronal i sindicats és continuar les converses en els pròxims dies per, en cas d'assolir nous pactes, presentar-los al govern de Mariano Rajoy, que ja ha dit que la reforma es presentarà aviat.

stats