Crònica 27/09/2011

Pedro J. presideix una missa de rèquiem per la crispació

Carles Torras
2 min
Pedro J. Ramírez amb Zapatero, Rajoy i Agatha Ruiz de la Prada, la seva dona.

MadridM'encongeix el cor veure-us junts: el president, qui el vol substituir aviat i El Corte Inglés". D'aquesta manera tan gràfica va definir ahir José Bono, president del Congrés, l'immens poder de convocatòria que, de nou, va demostrar el director d' El Mundo , Pedro J. Ramírez. A la presentació del seu llibre El primer naufragio -un assaig històric sobre la Revolució Francesa farcit de "narrativa trepidant", segons l'autor-, hi van assistir José Luis Rodríguez Zapatero; Mariano Rajoy; Bono; el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, i una nodrida representació de la dreta: Esperanza Aguirre, María Dolores de Cospedal i Alberto Ruiz-Gallardón; a més de la baronessa Thyssen; el president del Reial Madrid i d'ACS, Florentino Pérez, i Isidoro Álvarez, d'El Corte Inglés, entre altres empresaris.

Bono no va deixar de recordar els ferotges atacs que ha rebut d' El Mundo , que va publicar informacions de negocis presumptament fraudulents de la seva filla. Es va preguntar "per què Pedro J. té aquest poder de convocatòria", i va aventurar: "Deu ser pel carinyo que provoca el frec a frec, i alguns n'hem tingut molt amb ell".

El president del Congrés va dir que ara no té "ni respecte reverencial ni por" de Pedro J. perquè, a la retirada de la política, ja "no té necessitat de vots". Així que el motiu de la seva assistència era l'estima personal. "Tu has estat molt sever escrivint sobre mi i jo he estat molt sever quan he pensat en tu, ara estem en paus", va reblar.

Pedro J. va recollir el guant de la concòrdia i inclús va dedicar paraules amables per a Zapatero. Va reconèixer que està en un moment de "molt baixa popularitat", en part per la "línia editorial" del seu diari, encara que va voler agrair-li també "el tarannà de no voler convertir l'adversari polític en enemic personal".

Qui va aportar la nota grinyolant va ser Esperanza Aguirre, que va aprofitar per carregar contra els indignats , que, "com els jacobins de la Revolució Francesa, neguen la representativitat i legitimitat del Parlament per intentar un cop d'estat des de la demagògia populista".

En definitiva, un dels artífexs de l'agitació informativa per la via de l'11-M, l'Estatut i el debat sobre la immersió -entre d'altres-, Pedro J. Ramírez, va posar punt final ahir a l'etapa de crispació antisocialista, convençut del canvi polític. En un racó de la sala, Federico Jiménez Losantos va marxar en silenci abans que acabés l'acte.

stats