Publicitat
Publicitat

ELS RESIDUS DE LA GUERRILLA MAOISTA

El Perú captura el líder de Sendero Luminoso

L'últim líder en llibertat del grup terrorista Sendero Luminoso, l'home conegut com a camarada Artemio , va ser capturat viu i malferit ahir, segons va anunciar el ministre de defensa del Perú, Alberto Otárola.

El nom real del guerriller és Florindo Eleuterio Flores i va ser capturat a prop de Tocache, a la regió d'Alto Huallaga, en una operació conjunta entre la policia i l'exèrcit peruans que el va deixar "greument ferit al braç", segons Otárola.

El conflicte amb el moviment maoista va deixar 70.000 morts entre els anys 80 i 90 en la seva lluita per liderar una "guerra del poble" que volia derrocar una "democràcia burgesa" i establir el comunisme.

Sendero Luminoso va perdre força després que es capturés el seu fundador el 1992 i ha quedat reduït a un grup centrat en el narcotràfic. El mateix Flores va dir el desembre passat a un grup de periodistes que el moviment havia estat derrotat i que els rebels restants estaven disposats a negociar amb el govern.

La captura del camarada Artemio és la primera victòria del president peruà, Ollanta Humala, contra els rebels. El mandatari va lluitar contra les guerrilles durant la seva època com a oficial de l'exèrcit del Perú als anys 90.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT