ACOMIADAMENTS
Crònica 03/05/2011

Piaggio anuncia l'ERO per tancar la planta Derbi

Ariadna Carbonell
1 min
Piaggio anirà tancant la planta entre juliol i desembre.

Barcelona.Els treballadors de Derbi no tindran un bon record del Dia del Treball d'enguany. L'endemà de la celebració de l'1 de maig, la multinacional italiana Piaggio va comunicar al comitè d'empresa de Derbi l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), que significarà el tancament gradual de la planta de Martorelles, que acabarà el 31 de desembre del 2011.

L'anunci no agafa per sorpresa els 200 treballadors de la fàbrica, que fa menys d'un mes van fer saber que la matriu italiana s'estava enduent peces de recanvi del magatzem de Martorelles i que utilitzava els treballadors fixos discontinus per acabar comandes de fabricació d'aquest material de recanvi. Tot i conèixer els plans de Piaggio, la plantilla de Derbi es va mostrar ahir indignada, ja que considera injustificats els motius al·legats per la matriu. Piaggio argumenta causes econòmiques, productives i organitzatives per iniciar el tancament.

El delegat sindical de CCOO, Fernando Cornejo, va replicar al fabricant de motocicletes de marques com Aprilia, Vespa i Gilera que la planta va tenir l'any passat un benefici d'un milió d'euros. Els sindicats també van assegurar que la producció està un 20% per sobre de les previsions. D'aquí que els representants dels treballadors creguin que no hi ha res per negociar amb l'empresa i que esperen poder-se reunir aviat amb la Generalitat.

stats