PREMIS PIMES 2011
Crònica 31/05/2011

Pimec reconeix la tasca de l'ARA

L'ARA ha guanyat el premi Pimes 2011 al millor treball periodístic en temes econòmics, amb una menció especial per al suplement Emprenem . L'acte de lliurament va tenir lloc ahir a la nit.

Albert Castellví Roca
2 min
Carles Capdevila rep de les mans d'Artur Mas el premi Pimes 2011 al millor treball periodístic en temes econòmics.

Barcelona.La patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, Pimec, ha concedit a l'ARA el premi Pimes 2011 al millor treball periodísitic en temes econòmics. En un acte celebrat ahir a la nit al Palau de Congressos de Barcelona, l'entitat va reconèixer aquest diari com un "producte empresarial valent, que s'inicia quan sembla que res pot néixer i créixer en aquest context, en el qual tants emprenedors i pimes han hagut de renunciar a la seva activitat econòmica", i destaca l'"optimisme" de l'ARA com a projecte empresarial que "no té por de fixar-se reptes".

El jurat, format per diverses personalitats de l'àmbit polític, l'econòmic i el periodístic, també ha volgut reconèixer "la informació econòmica" que ofereix l'ARA, especialment "a través d'una versió digital dinàmica i àmplia que aprofita el fet de no tenir els límits que fixa el suport paper". En aquest sentit, el jurat fa especial incidència en el suplement Emprenem , perquè ofereix una "difusió àmplia del món econòmic i empresarial català" i perquè "dóna veu a les pimes de casa nostra", tant a les tradicionals com a les més innovadores. El guardó també té en compte l'existència de "blogs econòmics i altres aplicacions" que permeten "ampliar els continguts" i que donen "la promoció i la importància que l'emprenedoria es mereix en un context com l'actual".

A més de l'ARA, els premis Pimes 2011 han guardonat deu empreses o entitats més, entre les quals destaca el reconeixement a la tasca associativa en el comerç a la Confederació de Marxants de Catalunya (COCAM); el premi a la qualitat lingüística en el món empresarial, que ha recaigut en Cava Berdié, o el premi a la millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització, que ha rebut l'empresa Relats.

Pel que fa a les pimes més competitives del 2009, One Formula Rent ha guanyat en la categoria de comerç, Davei Quick Mask en la de microempresa, AB-Biòtics en la de petita empresa i Sanjo de Estampaciones en la de mitjana empresa.

Els premis Pimes van néixer l'any 1997 com a reconeixement a la contribució que els petits i mitjans empresaris han fet al llarg dels anys per al desenvolupament del país. El nombre de categories s'ha anat ampliant amb el temps, i en aquesta edició, la 14a, s'hi ha incorporat la menció a l'emprenedoria empresarial, "amb la voluntat de remarcar la importància de l'inici de totes les empreses", que ha estat per a Biprocel.

Premis solidaris

Des de l'any passat, els premis Pimes també tenen una vessant solidària, ja que els diners que paguen els assistents al sopar de l'acte de lliurament es destinen íntegrament al projecte Emppersona, que Pimec va posar en marxa l'any 2009 per assessorar els empresaris que passen per greus problemes de negoci i donar-los suport.

stats