RELLEU AL LOBI EMPRESARIAL
Crònica 18/02/2011

Piqué presidirà el Cercle

Els expresidents del Cercle d'Economia van triar ahir Piqué com a nou líder de l'organisme. El Cercle canvia de rumb quatre mesos després de la nota d'opinió sobre l'encaix de Catalunya a Espanya.

àlex Font / Ignasi Pujol
2 min

Barcelona.Josep Piqué s'ha imposat a altres noms, com Àngel Simon, i serà el nou president del Cercle d'Economia. Així ho van decidir ahir al migdia els tretze expresidents vius del lobi empresarial. El resultat no és definitiu perquè, oficialment, el Cercle celebrarà eleccions el 3 de maig. Però, des que es va fundar la institució l'any 1958, el successor sempre s'ha triat per consens, com ara.

Ahir al migdia, els expresidents es van reunir, com és tradicional, per dinar a les oficines d'Artur Suqué, propietari del Grup Peralada (Inverama). Josep Piqué, que ja va presidir el Cercle abans de ser nomenat ministre per José María Aznar, també va assistir a la reunió. Ell era el principal candidat, però no tothom hi estava d'acord. El president sortint, Salvador Alemany, era més partidari d'entregar-li el relleu a Àngel Simon, president d'Agbar, que en els últims dies havia guanyat posicions.

Per tradició, el successor d'Alemany havia de ser un vicepresident. Però ni Josep Oliu (Banc Sabadell), centrat en els moviments en el sector financer, ni Artur Carulla (Agrolimen), estaven disponibles. A part del catedràtic Anton Costas (els acadèmics no acostumen a presidir el Cercle), només quedava disponible Josep Piqué. I el president de Vueling va ser l'escollit a la reunió d'ahir per unanimitat.

Als detractors de Piqué no els agradava tenir com a president una persona tan posicionada políticament. A més de ministre amb Aznar, Piqué va liderar el PP català fins al 2007. Per aquest motiu, l'arribada de Piqué segurament suposarà un canvi de rumb per a una institució que a l'octubre va emetre una polèmica nota d'opinió. En aquesta nota el Cercle d'Economia demanava "actualitzar" la Constitució espanyola per millorar l'encaix de Catalunya. En el seu moment, Piqué es va desmarcar d'aquesta postura.

Resident a Madrid

Tot i que és president de Vueling, una aerolínia amb seu a Barcelona, el nou president del Cercle resideix a Madrid i es desplaça a la capital catalana quan hi té reunions.

Josep Piqué també és president del portal d'organització de casaments Bodaclick i conseller d'Applus+, Gaesco, Hotusa i Copisa, entre altres càrrecs.

stats