Crònica 30/03/2012

Platja d'Aro obvia l'aturada i s'entrega als turistes

Elisabet Escriche
2 min
Un cambrer serveix dinars en un restaurant del centre de Platja d'Aro, al Baix Empordà.

PLATJA D'ARO"Disculpin les molèsties. Aquesta oficina estarà tancada a causa de la vaga general convocada per avui". Aquest cartell penjat a l'oficina de Correus era l'únic rastre que hi havia ahir de la vaga general a Platja d'Aro. Com cada dia, passades les deu del matí, un comerç rere un altre apujaven les persianes. "Està demostrat que les aturades no serveixen per a res i, amb el context econòmic actual, senzillament no podem assumir que ens restin part del nostre sou", explicaven la Lourdes i la Sònia, que treballen en una botiga de bijuteria.

A mesura que passaven les hores a l'avinguda principal anava augmentant el nombre de curiosos que feien una ullada als aparadors. Molts eren pares que havien decidit no portar els fills a l'escola perquè el centre només oferia serveis mínims. És el cas del Xavier, un lampista autònom de Girona. "Tenia un dia fluix de feina i he decidit passar-lo amb els fills. La vaga no servirà de res perquè ja està tot decidit i no hi haurà marxa enrere", assegurava.

Al migdia, les terrasses dels restaurants, com la de l'Hipopotamus, es començaven a omplir de gent que aprofitava el bon temps mentre l'Emilio els servia l'aperitiu. "El que hauríem de fer, tant els empleats com els empresaris, és treballar el doble d'hores per aconseguir treure aquest país de la crisi", insistia. Als turistes estrangers no els sorprenia que tot estigués obert. "Si treballes pel govern pots plantejar-te fer vaga, però si tens el teu propi negoci no et passa ni pel cap", raonava la Paty, una anglesa que està de vacances amb el marit a la Costa Brava.

L'ambient de diumenge només es va trencar quan un grup de cotxes passava per l'avinguda fent sonar el clàxon i onejant senyeres amb les sigles d'UGT. A un quilòmetre, els càmpings enllestien els preparatius per inaugurar dissabte la temporada. "Ha vingut gent a veure com tenen la seva parcel·la", explicava la directora d'un càmping. El turisme de segona residència va aprofitar la jornada per comprovar que als seus apartaments tot estava en ordre. "Hem deixat les nenes a l'escola i hem vingut a fer una ullada al pis", deia la Susanna i el Jordi, una parella que va tancar el forn de pa de Montornès del Vallès per por dels piquets informatius.

stats