Crònica 17/06/2011

Plató i 'Lost', protagonistes del segon dia de selectivitat

S. Sánchez
1 min
Alumnes fent la selectivitat a l'Escola d'Arquitectura.

Barcelona.Els alumnes d'últim curs de batxillerat que han estat seguidors de la famosa sèrie nord-americana Lost ( Perdidos ) van trobar ahir una mica més fàcil que els altres la prova d'anglès de la selectivitat. A l'examen, van haver d'escoltar una entrevista a Matthew Fox, l'actor que interpreta Jack Shepard, un dels protagonistes de Lost , i respondre diverses preguntes tipus test sobre el que havien sentit. A la sortida de la prova, alguns es queixaven que els havia costat entendre Fox, no només perquè "parlava molt ràpid" sinó també perquè mai havien vist un sol capítol de Lost . D'altres que sí que coneixien la sèrie i no en tenien gaire bona opinió s'exclamaven d'haver de sentir parlar de Lost fins i tot als exàmens de selectivitat.

L'anglès va ser, com sempre, la llengua estrangera escollida per la majoria d'alumnes que fan la selectivitat, amb 24.445 estudiants davant els 574 que van fer l'examen de francès, els 71 d'alemany i els 29 d'italià.

A primera hora, però, s'havien hagut d'examinar d'una altra de les quatre matèries comunes, però en aquest cas podien triar entre dues assignatures: història i història de la filosofia. La majoria (15.369) van optar per la segona opció, en què podien comentar un text de la República de Plató o un fragment de La genealogia de la moral de Nietzsche. Els altres 9.754 van triar història; podien triar entre comentar un fragment de Lo catalanisme de Valentí Almirall i un text d'Antonio Maura sobre el regeneracionisme. La primera opció es completava amb unes preguntes sobre la Transició i la segona preguntava sobre el franquisme.

stats