Temple Mediàtic
Crònica 09/01/2011

Portes obertes

2 min
FamiliaL, XVI

La cua feia gairebé la volta al temple. La gran majoria de catalans va descobrir l'interior de la Sagrada Família gràcies a la retransmissió de la missa del Papa que va fer TV3 el 7 de novembre passat. I l'interès per l'obra de Gaudí ha anat en augment des de llavors. Només així s'expliquen les llargues cues que ahir es van formar per visitar la basílica de franc en el primer dissabte de gener de portes obertes. Fins a 20.000 persones van voler veure amb els seus ulls les espectaculars vistes que les càmeres de televisió van oferir de la nau central de la Sagrada Família.

L a d'ahir va ser la primera de quatre jornades de portes obertes que ha organitzat el patronat del temple. Un gest simbòlic per agrair la rebuda a Benet XVI i, sobretot, la paciència dels veïns del barri per les molèsties que el dispositiu de seguretat els va ocasionar. La Sagrada Família tornarà a obrir les portes gratuïtament durant el matí dels propers tres dissabtes de gener. Els visitants poden entrar per la façana del Naixement, la única original que Gaudí va veure en vida. Generalment, els turistes hi accedeixen per la façana de la Passió, que té les escultures de Josep Maria Subirachs. L'èxit de la convocatòria ha estat, però, tan gran que el patronat es replantejarà tornar a obrir el temple. Segons el seu president, Joan Rigol, era "imprescindible" organitzar visites gratuïtes -normalment l'entrada costa 12,5 euros- per posar l'obra de Gaudí a l'abast de tothom.

C atalans i turistes. Els segons ja són habituals als voltants de la Sagrada Família però els primers han redescobert ara el temple. "M'he quedat sorprès de com ha canviat tot, és tan impressionat que m'he quedat bocabadat", deia un visitant. I després de la visita cultural, molts van aprofitar per anar a comprar en el primer cap de setmana de rebaixes. Hi ha temps per a tot.

stats