ACCIÓ EXTERIOR DE LA GENERALITAT
Crònica 07/03/2011

Prat defensa ara fer pedagogia pel català a Europa

Roger Tugas
1 min
Prat compta amb una dilatada carrera diplomàtica.

Barcelona.El nou delegat de la Generalitat a Brussel·les, Juan Prat, ja matisa les seves declaracions sobre la presència del català a Europa, després d'haver estat públicament corregit pel Govern. Just després de ser nomenat en el seu càrrec per Artur Mas, a instàncies de Josep Antoni Duran i Lleida, el diplomàtic va declarar en una entrevista a l'ARA que ell no era "dels que farien aquesta batalla", ja que no buscava "complicar les coses sinó simplificar-les".

Ahir, però, va assegurar a Catalunya Informació que l'impuls del català a Europa s'ha de fer "entre tots" perquè "és important i és un senyal d'identitat". Tanmateix, Prat va prioritzar les accions en l'àmbit pedagògic, i si bé ara defensa que "cadascú es pugui expressar al Parlament europeu en la seva llengua" -a l'ARA va afirmar que ell això no ho veia "tan necessari"-, de moment marca com a primer objectiu fer visible "que el català és la novena llengua d'Europa". Per aconseguir-ho, va reclamar l'esforç dels governs català i espanyol, perquè "la feina de la comissió [de la Generalitat a Brussel·les] és molt més en el sentit tècnic, de defensar interessos econòmics", tot i que hi col·laborarà.

El diplomàtic, que va recordar que és "ambaixador d'Espanya per decret" i que ho serà sempre, opina també que "no hi ha contradicció entre ser espanyol i ser català".

stats