Crònica 18/12/2011

El Prat viu el primer dia de vaga de pilots d'Iberia

Beatriz Arias
1 min
El sindicat Sepla convoca l'aturada en protesta per la creació de la low cost Iberia Express.

BARCELONA.L'aeroport de Barcelona afronta avui la primera de les dues jornades de vaga dels pilots d'Iberia que va convocar el sindicat Sepla a principis de mes. Avui més de cent vols de l'aerolínia quedaran cancel·lats o es veuran afectats d'alguna manera a tot Espanya.

No obstant això, es preveu que l'afectació a l'aeroport del Prat no sigui gaire elevada, ja que, segons informa Iberia, només hi haurà un total de 28 vols afectats o cancel·lats a Barcelona. Tots ells corresponen al pont aeri, que funcionarà al 50%. Les altres dues rutes que l'aerolínia manté a la capital catalana, les connexions amb Miami i Sao Paulo, no es veuran afectades, ja que no operen en diumenge. Fonts de l'aeroport del Part expliquen que la previsió és que la jornada serà tranquil·la i que la resta d'aerolínies operaran amb normalitat. Ahir a la tarda Iberia ja havia reubicat el 80% dels passatgers afectats. La segona jornada de vaga de Sepla està prevista per al dijous 29 de desembre.

Conflicte amb Iberia Express

L'aturada té com a objectiu protestar per la creació de la nova filial low cost de la companyia, Iberia Express, que s'ocuparà des del març del 2012 dels vols de radi curt i mitjà. Segons Sepla, això suposarà la desaparició d'uns 5.000 llocs de treball.

No obstant això, Iberia manté que la constitució d'Iberia Express crearà 500 noves vacants i no posarà en risc la feina ni els sous dels actuals pilots de la companyia.

stats