Publicitat
Publicitat

TRANSPORT AERI

L'aeroport barceloní creix un 19% i el de Girona cau un 42%

El Prat marca un rècord en acollir 3,62 milions de viatgers a l'agost

L'aeroport del Prat suma 23 mi lions de viatgers del gener a l'agost, un 20% més que durant el mateix període de l'any passat. El nombre de passatgers de vols de fora de la UE va créixer un 22% a l'agost.

L'aeroport del Prat ha estat testimoni directe de la bona campanya turística d'enguany. La instal·lació va registrar durant l'agost el segon rècord històric consecutiu de passatgers, en acollir 3,62 milions d'usuaris, un 19% més que en el mateix mes de l'any passat.

Al juliol ja s'havia marcat un altre màxim, amb 3,60 milions de passatgers. Del gener a l'agost el trànsit al Prat ha crescut un 20,5%, fins als 23,1 mi lions de viatgers.

A l'agost va destacar el creixement del 22,5% del nombre de viatgers de vols internacionals de fora de la UE i l'increment del 79% del mercat de l'Amèrica Llatina, especialment gràcies a les noves rutes a São Paulo (de Singapore Airlines, en codi compartit amb Spanair, i Iberia) i a l'augment de freqüències a Buenos Aires (Aerolíneas Argentinas). El nombre de viatgers amb origen o destinació a Rússia va créixer un 52,4%.

Una dada important: gairebé 8.000 usuaris van utilitzar el Prat per connectar amb altres vols, una quantitat que suposa un increment del 83,8% respecte a l'agost del 2010.

Vueling va tornar a liderar el rànquing de companyies aèries i fins ara aquest any ja suma 5,11 milions de viatgers a Barcelona. La segueixen al darrere Spanair (2,97 milions d'usuaris), Ryanair (2,23 milions) -en el seu primer agost al Prat- i EasyJet (1,90 mi lions).

En contra del que va passar a Barcelona, Girona va registrar durant l'agost un descens del trànsit del 42,1%, fins als 358.369 usuaris, en bona part a causa del transvasament de passatgers de Ryanair al Prat. De gener a l'agost Girona ha tingut 2,24 milions d'usuaris, un 36,3% menys.

A Reus s'ha re duït el trànsit aeri un 1,2% durant els primers vuit mesos de l'any, fins a 1,04 milions de passatgers. Al mes d'agost n'hi van passar 227.923, un 5,5% menys.

Per altra banda, el secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, va dir ahir que Aena podria crear una filial per gestionar Girona.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT