INCENDI A LES BALEARS
Crònica 29/05/2011

Presó pel presumpte autor del foc d'Eivissa

El jutge d'instrucció d'Eivissa va decretar ahir presó provisional sense fiança pel presumpte autor del foc a la serra de Morna, que ja ha calcinat 1.440 hectàrees de boscos i que encara no està controlat.

Redacció
2 min
El foc a la serra de Morna  ha obligat a desallotjar  de casa seva centenars de persones.

Barcelona.Mentre el foc continua cremant a Eivissa i els bombers treballen contra rellotge, l'home de 50 anys acusat de provocar l'incendi a la serra de Morna -que ja ha afectat 1.440 hectàrees de boscos- ha ingressat a la presó. El jutge d'instrucció número 4 d'Eivissa va decretar ahir presó provisional sense fiança per l'home d'origen argentí i veí d'Eivissa acusat de provocar l'incendi forestal en una zona de densa vegetació de pins, un foc que va començar dimecres i que encara no està controlat.

El jutge li imputa un presumpte delicte d'incendi forestal per imprudència greu en què podrien concórrer els agreujants de risc per la vida o integritat física de les persones "en una zona d'especial protecció i consideració", segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB).

Penes d'entre 7 i 10 anys

El jutge no s'ha pronunciat sobre si enviava a la presó o deixava en llibertat el detingut fins que no ha tingut l'informe policial de l'origen de les flames. El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil va concloure que l'origen del foc podria ser una brasa produïda per un aparell per crear fum que feia servir el detingut quan tractava d'apropiar-se d'un rusc d'abelles. El magistrat li ha decretat presó tenint en compte el risc de fuga davant les penes tan elevades que se li imputen. I és que, segons el TSJB, el detingut es podria enfrontar a penes d'entre 7 anys i mig i 10 anys de presó. L'àrea cremada per l'incendi suposa un 3% de tota la superfície d'Eivissa. La consellera balear d' Interior en funcions, Pilar Costa, va explicar ahir que són "moderadament optimistes" respecte al desenvolupament de l'incendi, que està "molt més estabilitzat".

Costa va explicar que el foc està en una situació "molt més bona" en comparació amb la de divendres, si bé tècnicament no es pot donar per "controlat" ni estabilitzat perquè continuen havent-hi punts amb flames. Els bombers continuen treballant en l'extinció de l'incendi per evitar que les flames arribin a poblacions pròximes i el Govern Balear espera estabilitzar el foc "aviat" tot i que puntualitza que caldran dies per extingir-lo tot.

stats