CIVISME
Crònica 12/11/2011

Pressió extra contra el 'botellón' al Raval de BCN

Maria Ortega
1 min
Agents de la Guàrdia Urbana patrullant al Raval.

Barcelona.Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han engegat un operatiu conjunt per a les nits de dijous i caps de setmana al Raval Sud de Barcelona amb l'objectiu de fer una pressió extra a la venda i consum d'alcohol al carrer, un problema que, segons apunta la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, és un dels principals motors del soroll i l'incivisme a les nits. Aquest operatiu es va estrenar el cap de setmana passat a l'eix del carrer Nou de la Rambla, un dels punts que acumulen més queixes veïnals per les dificultats de convivència nocturna, i la idea de l'Ajuntament és que el dispositiu es pugui anar desplaçant a altres punts conflictius de la zona.

Homs s'ha marcat el repte que el descans nocturn no sigui un luxe fora de l'abast dels veïns del Raval , vol frenar l'èxode que estaven patint determinades zones del barri i creu que el dispositiu policial extra servirà per anar "creant l'hàbit de no quedar-se al carrer a beure", de manera que quan arribi l'estiu, l'època de més pressió per als veïns, "les coses puguin anar més bé".

Durant el primer cap de setmana de dispositiu especial es van tramitar 139 denúncies: 59 per consum de begudes alcohòliques al carrer, 33 per venda ambulant i la resta per orinar al carrer o fer altres infraccions similars. Dijous a la nit hi va haver un total de 56 denúncies per incomplir l'ordenança del civisme.

stats