LA FISCALIA DEMANA PENES D'UN A TRES ANYS
Crònica 13/01/2011

Primers judicis pels aldarulls de la vaga del 29-S

Laia Espín
2 min
Dos bombers apaguen el cotxe de la Guàrdia Urbana incendiat pels violents a plaça Universitat.

BarcelonaEls judicis pels aldarulls al centre de Barcelona durant la jornada de vaga general del 29 de setembre van arrencar ahir a la Ciutat de la Justícia.

La primera vista va ser contra una manifestant que va increpar una agent dels Mossos d'Esquadra per utilitzar la violència. L'agent, que va identificar l'acusada, va declarar que la manifestant la va escridassar i li va llençar una pedra i una bossa d'escombraries. L'acusada va reconèixer que va increpar-la, però va negar l'agressió. La fiscalia va sol·licitar per a la manifestant un any i nou mesos de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics. La segona causa, que es va veure ahir a la sala 221 de la Ciutat de la Justícia, va ser contra un sindicalista de la CNT, Francisco Martínez. El dia de la vaga general portava la veu cantant en un piquet informatiu. Així ho va manifestar en la seva declaració davant del jutge. Martínez va declarar que "l'objectiu d'aquell dia era informar els treballadors de les retallades socials". El representant de la CNT va ser detingut pels antiavalots a l'altura del mercat de Sant Antoni en el decurs d'una càrrega policial. Segons l'acusat, la resistència dels manifestants va ser passiva, i va negar haver agredit cap agent amb el megàfon. La fiscalia eleva la pena fins a tres anys de presó perquè considera que el delicte d'atemptat contra l'autoritat va tenir com a resultat lesions. A més, el ministeri fiscal també l'acusa de desordres públics.

Finalment, el darrer judici que es va veure ahir va ser contra una persona de mobilitat reduïda detinguda durant les càrregues policials, també al mercat de Sant Antoni. La fiscalia, en aquesta ocasió, ha retirat la petició de nou mesos de presó per desordres públic, tot i que manté la d'un any per atemptat contra l'autoritat, ja que, segons la declaració dels agents, s'hauria defensat en el moment de la detenció amb les crosses. Durant el judici, es van visionar imatges en què en cap moment es veu el jove implicat en incidents.

stats