COMERÇ 'ONLINE'
Crònica 11/03/2011

Privalia concentra la logística a la Zona Franca

Ignasi Pujol
2 min

Barcelona.Privalia, el club de venda online d'articles de moda i complements fundat a Barcelona el 2006, va inaugurar ahir la seva primera plataforma logística pròpia. La instal·lació, de 13.500 metres quadrats, està ubicada a la Zona Franca de Barcelona i ha requerit de la companyia una inversió de 3,7 milions d'euros.

L'empresa fundada per Lucas Carné i José Manuel Villanueva ha signat un contracte de lloguer a llarg termini amb el Parc Logístic, societat participada per Abertis i pel Consorci de la Zona Franca. La nova planta s'ocuparà de gestionar els enviaments a Espanya i Itàlia. D'aquesta manera absorbirà l'activitat que fins ara es repartia entre una plataforma logística del grup MRW a Coslada (Madrid) i una altra plataforma subcontractada a Milà.

Privalia espera gestionar aquest any 13.000 comandes, i la nova planta té capacitat per arribar a les 25.000. El termini mitjà d'entrega és de 16 dies i s'espera reduir en un dia o un dia i mig gràcies al nou equipament. La plataforma reduirà un 65% els costos logístics, un estalvi que l'empresa promet traslladar als seus clients. Actualment té sis milions de socis.

El nou centre ha suposat la creació de 48 llocs de treball, que seran 75 a finals d'any.

Carné va anunciar que la planta de la Zona Franca servirà de model per a una futura instal·lació logística a São Paulo, al Brasil, on Privalia ja va facturar l'any passat 47,53 milions d'euros (un 28% del total). El cofundador de Privalia no va concretar quan s'obrirà el nou centre, però ja s'estan estudiant possibles localitzacions. La planta de Mèxic arribaria en una segona fase.

La companyia va anunciar dilluns la compra de l'alemanya Dress for Less i el tancament d'una ronda de finançament de 88 milions d'euros, que se sumen als 70 obtinguts l'octubre passat.

Privalia preveu facturar 400 milions d'euros aquest any, enfront dels 168 milions del 2010. La companyia té 665 treballadors. Privalia acaba d'incorporar Antoni Grau, exdirector financer de Vueling, com a director general.

stats