Crònica 01/03/2011

Puig troba les mesures de l'Estat "improvisades i efectistes"

Marta Català
1 min
El conseller d'Interior abans  d'un consell executiu.

Barcelona.Amb un lleuger somriure irònic, el titular d'Interior va contestar ahir a la pregunta dels periodistes sobre la reducció del 50% de la il·luminació de les carreteres de titularitat estatal. El conseller d'Interior, Felip Puig, no creu en les mesures d'estalvi del govern i es va referir tant a la reducció dels 120 als 110 quilòmetres per hora com als llums de les carreteres per estalviar energia: "Aquestes mesures són més efectistes que efectives". Puig va qualificar la iniciativa "d'improvisada i precipitada" i va assenyalar que el govern central s'encamina a "una tendència a l'agitació i la precipitació".

Pel que fa a la decisió de l'executiu estatal que el límit màxim de velocitat baixi de 120 a 110 km/h a les autopistes i autovies a partir del 7 de març per estalviar combustible a causa de les revoltes a països proveïdors de petroli, el conseller Puig no creu que sigui eficaç i va explicar que "més que un criteri científic, és que existeix una situació difícil" sobre el proveïment de combustible.

El conseller hauria preferit que el govern espanyol hagués fet un "exercici seriós" per revisar la dependència energètica espanyola, de les més elevades d'Europa, va dir. També va advertir del risc que segueixi pujant el preu del petroli tot i que Líbia recuperi a poc a poc la normalitat política. Davant les dues mesures impulsades pel govern espanyol, el conseller va insistir ahir que no és bo que es facin mesures "improvisades" perquè no projecta, va dir, una imatge de serietat. El departament d'Interior confia que la mesura de la reducció de la velocitat màxima sigui provisional i s'allargui al mínim possible.

stats