SEGURETAT CIUTADANA
Crònica 31/08/2011

Puig prioritza l'àrea metropolitana en els reforços de Mossos

Laia Espín
2 min
El conseller d'Interior i l'alcalde de Badalona se saluden a les portes de l'ajuntament.

Badalona.El conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar ahir que prioritzarà l'àrea metropolitana a l'hora de destinar els nous agents que provenen de l'última promoció de Mossos d'Esquadra. Puig va argumentar que hi ha algunes zones "que requereixen una atenció especial" i va afegir que en aquests moments " Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa tenen més necessitats que, per exemple, Manresa, Sant Cugat o fins i tot Cerdanyola".

El titular d'Interior, que va fer aquestes declaracions en el marc d'una trobada amb l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va matisar que l'increment d'efectius policials a la corona metropolitana es farà "sense oblidar el territori" i va afegir que Interior aposta per una "policia més de proximitat". Per complir aquest objectiu va explicar que als 750 nous agents, que s'incorporaran als seus destins a finals de setembre, s'hi sumaran "250 agents que sortiran dels despatxos".

Puig també va manifestar que Badalona veurà augmentar els agents destinats a la seva àrea policial, que s'encarrega de la seguretat a Badalona i Sant Adrià de Besòs, entre un 7% i un 10%, i ho va argumentar dient que "la tercera ciutat del país necessita una acció específica". Tanmateix, va remarcar una vegada més que en matèria de seguretat "no es poden fer retallades". Davant d'aquest increment de policies, Albiol es va mostrar satisfet i va lloar la coordinació entre Mossos d'Esquadra i Policia Local.

L'alcalde no va deixar escapar l'ocasió per insistir que a Badalona hi ha barris en què es viu una situació de convivència que frega "l'esclat social" i va remarcar que la ciutat que governa té problemes d'incivisme i inseguretat que provoca entre els veïns "indignació". I va afegir: "Alguns ja tenen la paciència al límit i estan amargats per la situació". Finalment, Albiol va reclamar a la conselleria el retorn de les competències d'inspecció i sanció de locals de concurrència pública, ja que actualment la gestiona Interior.

stats