MONUMENT A L'EXPRESIDENT A PREMIÀ DE DALT
Crònica 21/03/2011

Pujol insisteix en l'actitud hostil de l'Estat

L'expresident Jordi Pujol va fer ahir una crida a perseverar davant l'actual context de crisi i de l'actitud "hostil" de l'Estat. Va demanar als catalans que tornin a plantar sempre que hi hagi mala collita.

Maria Ortega
1 min
L'expresident Jordi Pujol, ahir al matí a Premià de Dalt, durant la inauguració del monument a la seva figura.

Barcelona."A Catalunya ha glaçat", va expressar-se, enigmàtic, ahir l'expresident Jordi Pujol, en referència a l'actual context de crisi econòmica però també a les complicades relacions amb l'Estat. Ho va fer durant l'acte d'inauguració, a Premià de Dalt, de la primera estàtua amb la seva imatge a la plaça que ja porta el seu nom. Aprofitant que es referia amb emoció a la figura del seu avi matern, de qui va recordar que un any havia perdut una collita sencera de patates per culpa d'una glaçada, Pujol s'ho va fer venir bé per sentenciar que els catalans "hem d'aprendre la lliçó de l'avi i tornar a plantar". Plantar tantes vegades com sigui necessari per prosperar. Un clam a la perseverança que, segons va concretar, no s'explica perquè "pensem que hi hagi d'haver cap miracle a favor nostre o perquè creiem que hi hagi d'haver una actitud diferent de tot l'Estat espanyol vers Catalunya, que és molt hostil". L'exlíder de CiU va insistir encara: "Tornarem a plantar perquè és el que sabem fer, perquè és el que som i el que volem ser i perquè les coses haurien d'anar molt malament per no tenir una altra collita".

Amb la vista posada en la següent collita o en una situació millor, Pujol va presidir la inauguració amb un discurs d'esperança. Tot i reiterar les reticències al fet que se li dediqui una estàtua o una plaça, va celebrar que això passi a Premià.

stats