POLÈMICA MEDIÀTICA
Crònica 02/04/2012

Querol vol treure el mapa dels Països Catalans al temps de TV3

Ara
2 min
El vicepresident de la CCMA, el popular Armand Querol, s'ha estrenat amb polèmica.

BARCELONAEl nou vicepresident del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Armand Querol, del PP, es va mostrar crític amb el fet que els mapes del temps de TV3 incloguin, a més de Catalunya, la resta de territoris de parla catalana, i va defensar que "hi ha de sortir dibuixada de nord a sud i d'est a oest la totalitat d'Espanya".

En una entrevista que publicava ahir, diumenge, el diari La Razón , Querol creu que "cal posar sobre la taula aquest tema" i pensa que no hi haurà "gaires problemes" perquè ho aprovi el consell d'administració, en el qual també hi ha els representants de CiU i del PSC. A més, en la mateixa entrevista qüestiona que el llibre d'estil de TV3 indiqui que cal parlar d'estat espanyol per referir-se a Espanya: "Sóc partidari d'anomenar Espanya a Espanya", afirmava de manera taxativa.

Preguntat per l'expressió "crosta nacionalista" que el diputat del PSC Joan Ferran va utilitzar fa uns anys per referir-se als mitjans públics catalans, Querol va recordar que "els informes del CAC diuen que TVC és la televisió més plural" però va matisar que "caldria mirar-s'ho molt" abans d'emetre reportatges com Monarquia o república o Adéu, Espanya? , de clara orientació sobiranista, emesos sota el mandat de Mònica Terribas. "Hi ha moments en què val més la pena arxivar aquests documentals", insistia Querol a l'entrevista.

En la línia de retallar la CCMA que defensava el PP en el seu programa electoral, també va afirmar que no veuria amb mals ulls tancar "dos o tres canals" per reduir despeses. El nomenament de Querol com a vicepresident és fruit del pacte a què van arribar CiU i el PP per la llei de la CCMA i va aixecar una considerable polèmica en el món nacionalista. Per asserenar els ànims, des de CiU s'assegurava que la incorporació de Querol era un "èxit" perquè significava que el PP assumia el model de la CCMA de defensa de la llengua catalana i de l'espai de comunicació català.

stats