Crònica 15/10/2011

Rajoy i Camacho premien Moragas amb el número 2 per Barcelona

Mariano Rajoy i Alícia Sánchez Camacho valoren la feina de Jorge Moragas com a cap de gabinet del líder del PP i el premien amb el número 2 per Barcelona. Els barons municipals guanyen pes a la llista.

Oriol March
2 min
Moragas amb Sánchez-Camacho i Jorge Fernández Díaz el dia en què aquest últim va ser proclamat cap de llista per Catalunya.

Barcelona.Les llistes que presenta el PP de Catalunya a les eleccions espanyoles estan impregnades d'un marcat aroma marianista. No només pel cap de cartell, Jorge Fernández -a qui Mariano Rajoy va confiar diversos càrrecs en el ministeris que va ocupar-, sinó també pel número 2, Jorge Moragas, que és el cap de gabinet de qui gairebé tothom situa com a president espanyol després dels comicis del 20-N.

La tria de Moragas es pot interpretar inequívocament com un premi de Rajoy i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, cap a aquest diplomàtic de carrera a qui ja se situa a la graella de sortida per ser ministre d'Exteriors. Al número 4 de la llista s'hi situa José Luis Ayllón, molt proper a Soraya Sáenz de Santamaría -per tant, també a la vora de Rajoy- i que en aquesta legislatura ha ocupat el càrrec de secretari general del grup parlamentari al Congrés. El seu suport a Daniel Sirera l'any 2008 enfront de Sánchez-Camacho li ha pogut passar factura a l'hora de prosperar fins al 2 de la candidatura.

Entre Moragas i Ayllón s'hi situa Maria Àngels Esteller, la mà dreta d'Alberto Fernández Díaz a l'ajuntament de Barcelona. Una tria que reforça el pes fernandista en aquesta llista i que premia la crescuda dels populars a la capital catalana, que a les eleccions del 22-M va passar de 7 a 9 regidors. Altres cares destacades del municipalisme popular també reben el seu premi, com és el cas de Manuel Reyes, número 1 al Senat per Barcelona i alcalde de Castelldefels -la segona alcaldia més important del PP després de la de Badalona-, i d'Alejandro Fernández, cap de llista per Tarragona, que desbanca Francesc Ricomà -cau fins al número 6, l'últim de la relació- del primer lloc per a aquesta demarcació.

A Girona, Enric Millo, portaveu al Parlament, maldarà per recuperar l'escó que els populars van perdre el 2004 en aquesta demarcació. L'acompanya Concepció Veray, líder municipal a Girona. A Lleida torna a ser número 1 l'històric José Ignacio Llorens, membre de l'ala més conservadora del partit.

stats