TENSIÓ PEL CAS GÜRTEL
Crònica 19/03/2011

Rajoy i Camps escenifiquen el seu distanciament a les Falles

Les visites de Rajoy a València són cada cop més fredes, l'escalfor de les Falles no pot evitar la fredor que evidencia davant Francisco Camps, sobretot a mesura que que s'acosten les eleccions del 22-M.

Marina Gordillo
2 min
Mariano Rajoy al costat de Francisco Camps i Rita Barberà, ahir, a València.

València.A Mariano Rajoy li encanten les Falles. I la mascletà . I li encanta recordar, cada vegada, que va fer la mili en aquestes terres el 1980. Encara que en els últims anys al líder del PP el viatge a València se li fa cada vegada més amarg, i es nota. Especialment ahir, dos mesos abans de les eleccions autonòmiques i municipals i amb un president de la Generalitat a un pas d'asseure's al banc dels acusats pel cas Gürtel.

Per segona vegada en un any -des de les Falles del 2010 només havia tornat a València al desembre, per a la inauguració de l'AVE-, Rajoy va arribar a la ciutat en el tren d'alta velocitat. Cap al migdia va anar amb la presidenta del PP de Catalunya -Alicia Sánchez-Camacho-, Francisco Camps, Rita Barberà i diversos consellers i dirigents del partit a visitar el monument guanyador del primer premi de la secció d'especial, Convento Jerusalén - Matemático Marzal, on es van fotografiar. Per al cap del Consell també era el primer acte públic de la setmana fallera, ja que dijous es va sotmetre a una infiltració per tractar el principi d'hèrnia discal que l'ha apartat uns dies.

Durant la visita a la falla i la posterior mascletà no es va veure Rajoy tan còmode amb Camps com en altres ocasions. Sí amb l'alcaldessa de València, més expressiva, sobretot en unes festes en què ella és la reina. De fet, Barberà va ser qui va guiar el líder del PP fins a la plaça de l'Ajuntament. L'anècdota de la jornada va ser el robatori, a la falla de Convento Jerusalén, del cartell sota el ninot que mostrava Rajoy com un "ocell de mal averany" que "culpa de tot als altres, deixa el seu excrement i desapareix".

Rajoy va limitar les seves declaracions al conflicte a Líbia i a elogiar les Falles. El president del PP no va admetre preguntes, igual que acostuma a fer Camps, i va evitar defensar el dirigent valencià, que s'enfronta no només a un probable judici per un presumpte delicte de suborn -dins la trama Gürtel-, sinó a una possible investigació per presumpte finançament il·legal del partit a través de la xarxa corrupta que dirigia Francisco Correa.

stats