Crònica 21/09/2011

Rajoy amagarà la polèmica lingüística de cara al 20-N

J.r.
2 min
El vicesecretari general del PP, Esteban González Pons, ahir a la seu del partit a Madrid.

Madrid."L'única prioritat és l'economia". D'aquesta manera va resumir ahir el vicesecretari general de comunicació del PP, Esteban González Pons, el pla de campanya per a les eleccions del 20 de novembre que està dissenyant el partit. No hi ha lloc per als temes conflictius, com la immersió lingüística.

Fonts de la direcció popular van confirmar ahir a l'ARA que l'objectiu és reduir al màxim la polèmica creada per la resolució del TSJC sobre la llengua a l'escola. Per això, els populars no apujaran el to del seu discurs respecte a les eleccions del 2008. El programa electoral, que s'està ultimant i es presentarà a Màlaga el 6, 7 i 8 d'octubre, serà pràcticament calcat en el terreny lingüístic. És a dir, els postulats tradicionals de la dreta espanyola: garantir un "bilingüisme integrador" i un "tractament propi i horari necessari" de la llengua espanyola. Tot i que el programa de fa tres anys apostava per garantir-ho per llei, ara l'entorn de Rajoy assegura que no impulsaran cap legislació estatal, tal com reivindica l'Asociación por la Tolerancia. Segons fonts del PP, Mariano Rajoy té clar que les competències en aquest àmbit són només autonòmiques.

El candidat popular, amb el vent de les enquestes a favor, ha ordenat una campanya moderada, que no espanti l'electorat centrista, especialment a Catalunya, i que es fixi en el terreny econòmic, en què veu possible arribar a pactes amb CiU.

Català i valencià

Rajoy va presentar ahir la seva nova pàgina web, que només serà consultable en espanyol. Ara bé, s'hi penjarà el programa electoral i es podrà descarregar en totes les llengües oficials de l'Estat, convenientment assenyalades amb la bandera de cada territori. El PP diferenciarà entre català i valencià per, segons explica la direcció, no obrir cap debat que perjudiqui el partit al País Valencià, convuls per la dimissió de Camps. Des de la seu del carrer Génova admeten en privat que les dues versions del text seran "idèntiques".

stats