Crònica 01/11/2011

Rajoy promet mà estesa a l'oposició encara que tingui majoria absoluta

J.r.
1 min
Mariano Rajoy va comparèixer ahir a Santiago de Compostel·la, la seva ciutat natal.

Madrid.El PP farà pública avui la totalitat del programa electoral a través de la seva pàgina web. Ahir, en un dilluns de pont, el comitè executiu del partit hi va donar el vistiplau en una reunió a Santiago de Compostel·la, la ciutat natal de Mariano Rajoy. El líder de la dreta espanyola va aprofitar-ho per alertar que vénen temps "difícils" i per això buscarà "complicitats" amb les altres formacions polítiques encara que aconsegueixi la majoria absoluta el 20 de novembre.

Per fer front a les crítiques socialistes, que titllen les propostes populars d'inconcretes, Rajoy es va limitar a dir que "posen els rails del rumb encertat" i va deixar clar que, apresa la lliçó del govern actual, no prometria res que no pogués complir. "No farem com d'altres que van fer el contrari del que havien promès i que ara prometen coses diferents de les que han fet. Els que han creat el problema no són la solució", va sentenciar el candidat.

Entre les poques novetats que es van conèixer ahir respecte a les mesures avançades diumenge, Rajoy va anunciar un nou batxillerat que durarà tres anys; va dir que obligarà els ministres a retre comptes com a mínim un cop a l'any al Congrés sobre la feina feta, i es va comprometre a complir el dèficit fixat per l'Estat. Rajoy sap que els mercarts internacionals ja el segueixen de prop.

stats