CAMPANYA PER AL 20-N
Crònica 27/10/2011

Rajoy obrirà la cursa electoral a Catalunya

Ara
1 min

Barcelona.El candidat del PP a les eleccions generals, Mariano Rajoy, donarà per primera vegada el tret de sortida a la campanya electoral a Catalunya. Ho va anunciar ahir el candidat per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, que va explicar que l'enganxada de cartells tindrà lloc a Castelldefels, on els populars tenen l'alcaldia. L'argument és que les eleccions "es decidiran bàsicament a Catalunya", i per això Rajoy hi està apostant "molt fort" i visita sovint terres catalanes. També va confirmar la presència del líder popular en el míting central del 16 de novembre. Fernández va dir que aspira a pujar quatre diputats i repetir els 12 que va obtenir el PP a Catalunya l'any 2000, el seu millor resultat.

En una roda de premsa a l'agència Efe, Fernández Díaz va remarcar que la presència de Rajoy en l'obertura de campanya és un "fet històric" que demostra que Catalunya és "decisiva" per obtenir la presidència del govern espanyol, i els populars en són molt conscients. El candidat va reivindicar el compromís del president del seu partit amb Catalunya, amb visites sovintejades fins i tot abans de la precampanya.

Un senador per Barcelona

El més probable és que l'acte d'enganxada de cartells tingui lloc a Castelldefels, una de les alcaldies emblemàtiques dels populars catalans juntament amb Badalona. De fet, la campanya ja es traslladarà al municipi governat per Xavier García Albiol el primer diumenge. El candidat del PP va argumentar que s'optaria per Castelldefels perquè l'alcalde, Manuel Reyes, és el cap de llista pel Senat a Barcelona, i tenen l'esperança que, per primera vegada en la història, el PP tingui un senador electe per Barcelona.

stats