LA FI DE LA 'FIESTA'
Crònica 27/09/2011

Rajoy farà una ofensiva perquè tornin els toros a Catalunya

El dia després de l'última cursa de braus el PP avisa que buscarà la fórmula per recuperar la fiesta a Catalunya. Si Rajoy governa, vol treure el poder de vetar els toros a les comunitats autònomes.

Miquel Codolar
2 min
Rajoy farà una ofensiva perquè tornin els toros a Catalunya

Madrid.El candidat del PP, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que vol que els toros tornin a Catalunya. Es va posicionar en contra de la prohibició dels toros, una decisió presa després de la presentació de desenes de milers de firmes que van avalar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), que va superar tots els obstacles fins a ser aprovada al Parlament. Rajoy va anunciar que el seu partit ja treballa per saber quina serà la millor manera, en cas que guanyi les eleccions espanyoles, perquè les autonomies no puguin prendre decisions en aquest sentit.

El dia després de l'última fiesta a la plaça Monumental, el candidat popular va explicar que no prendrà cap mesura fins que no es conegui la decisió del Tribunal Constitucional (TC), que s'ha de pronunciar sobre un recurs que va presentar el seu partit i que es va admetre a tràmit al novembre del 2010. El PP assegurava que la prohibició vulnera cinc articles de la Constitució, impedeix el desenvolupament d'una activitat empresarial i envaeix competències que pertoquen a l'Estat.

Com que la decisió del tribunal pot tardar mesos, Rajoy també va explicar que el PP ha encarregat un informe jurídic per saber si la declaració de les curses de braus com a bé d'interès cultural amb caràcter estatal podria suprimir "automàticament" les competències de les comunitats autònomes en aquesta matèria, i revocar decisions com la que es va prendre a Catalunya, on la prohibició entrarà en vigor l'1 de gener del 2012.

"No m'agrada governar a base de prohibicions, crec en la llibertat". Aquestes van ser les paraules amb les quals Rajoy, durant la roda de premsa que va oferir a la seu del partit en motiu de la convocatòria de les eleccions generals, va justificar la seva posició.

stats