PAISATGE URBÀ
Crònica 20/03/2011

La Rambla lidera la reforma dels quioscos de Barcelona

La tecnologia arribarà als quioscos de Barcelona en forma de pantalles de leds a la part superior per a la publicitat. Els onze quioscos de la Rambla encapçalen els canvis i ja han començat la transformació.

Maria Ortega
2 min
Els quioscos de la Rambla ja han engegat el procés de reforma per modernitzar-se.

BarcelonaLa Rambla de Barcelona es transforma. Més tard del previst i de manera desigual, els tres processos de canvi anunciats a més curt termini per l'Ajuntament -ocellaires, estàtues humanes i quioscos de premsa- van prenent forma. El primer pas: els onze quioscos que aquesta setmana s'estan reformant, seguint el nou disseny que està previst aplicar al conjunt de Barcelona durant els pròxims mesos. La Rambla serveix, doncs, de projecte pilot. El canvi més visible en aquests establiments és la substitució dels antics plafons fixos de publicitat -d'una revista del cor- de la part superior dels establiments per una pantalla lluminosa feta de leds. L'Ajuntament supervisarà els anunciants.

La reforma, que a la Rambla, si la pluja ho permet, estarà enllestida abans que s'acabi el mes, també suposa una capa de pintura antipintades, la renovació de tendals, canvis en els contenidors de diaris de la part posterior i, més a llarg termini -segurament de cara a l'abril-, la col·locació de dos caixers automàtics per a tràmits municipals i informació sobre la ciutat -des de còpies de certificats fins a informació sobre l'agenda cultural-, que es provaran inicialment en dos dels onze quioscos.

El punt de partida de la reforma del conjunt de quioscos de la ciutat ha estat un recompte dels que des de fa mesos ja no aixequen la persiana. Dels 412 quioscos de premsa que hi ha a Barcelona, 42 estan tancats i 15 ja tenen en marxa un expedient de retirada per l'acumulació de mesos sense activitat que l'Ajuntament té previst materialitzar durant les pròximes setmanes. Un cop actualitzades les llicències, s'engegarà el procés de canvi de disseny per a la modernització dels sistemes de publicitat.

Els quioscos, però, no són l'únic front obert a la Rambla. El procés de retirada de les parades d'ocellaires també avança, tot i les 54.000 firmes de suport que aquest col·lectiu ja ha recollit. L'Ajuntament ha engegat el tràmit administratiu necessari per demanar davant l'autoritat judicial la declaració de lesivitat de l'acord signat, el novembre del 2009, entre els ocellaires i el mateix consistori, que preveia la reforma de les antigues parades. Paper mullat, perquè, com va anunciar l'alcalde Jordi Heureu a mitjan desembre, les parades van fora. Els ocellaires tenen fins al 21 de març per presentar al·legacions i el regidor de Comerç, Roger Pallarols, durant l'última comissió de promoció econòmica va avançar que estan treballant en la resposta a aquestes al·legacions. Sobre la taula també hi ha el concurs per obtenir un dels 15 espais -en doble torn- que s'habilitaran per poder fer d'estàtua humana a la Rambla.

stats